Annons

Gudrun Schyman till Slottscaféet

Till valet 2014 var Gudrun Schyman aktuell med en bok om “homeparty” och i år med en filmen, Gudrun – konsten att vara människa. Onsdagen den 22/8 kommer partiledaren för Fi till Landskrona.

Under sex veckor kommer över 60 städer besökas, men på den över 924 mil långa resan kommer Gudrun Schyman inte att lämna marken. I morgon kommer hon till Landskrona.
– Jag vill visa att det är möjligt att välja bort flyget, säger Gudrun Schyman, partiledare för Feministiskt Initiativ.

Annons
 

Flyget är en av de största klimatbovarna. På den populära flygsträckan Stockholm-Göteborg släpper flyget årligen ut 174 000 ton koldioxid, medan motsvarande tågresor hade stannat på 1,3 ton uppger partiet och hänvisar till siffror som tidningen ETC tagit fram.

– Det är viktigt att vi alla drar ner på våra flygresor när det är möjligt. Men det förutsätter att det ska vara lätt att välja ett miljövänligare alternativ, och så ser det verkligen inte ut på alla ställen i dag. Därför måste politiken bli mycket mer kraftfull, säger Gudrun Schyman.

Startskottet för valturnén gick den 1 augusti och under sex veckor besöker Gudrun Schyman över 60 städer, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. Och färden går alltså endast via landets vägar och räls. Totalt blir det en resa på 924 mil och i snitt är det inplanerat 4 timmar politiksnack om dagen. För planeringen står förövrigt Johanna Ivarsson från Landskrona.

Det låter mycket?
– Vi är många och vi gör det tillsammans! Jag möter en enorm kraft och vilja till politisk förändring runt om i landet. Folk hör dagligen av sig till Feministiskt Initiativ och vill hjälpa till ideellt – allt från taxichaufförer som erbjuder skjuts till lokalgrupper som vill möta upp med fika och ballonger. Jag tycker det är fantastiskt roligt, säger Gudrun Schyman.

Gudrun Schyman kommer till Landskrona och Slottscaféet 13:45-14:45 onsdagen den 22 augusti.

Johanna Ivarsson som grundade Fi Landskrona, är något av Gudrun Schymans valstrateg då det är hon som planerat hela den långa valturnén genom landet. Hon sitter i partistyrelsen för Fi.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser