Annons

Galleri gamla staden rockar loss i höst

Mångsysslande Caroline af Ugglas är tillbaks på scenen med helt ny musik i höst. Dessutom får man i Landskrona åter stifta bekantskap med hennes konst.

En minst sagt musikalisk resa bjuder Galleri gamla staden in till i höst och vinter.
Eller vad sägs om multitalangerna Olle Ljungström, Dregen och Caroline af Ugglas?
Däremellan gästas galleriet dessutom av danskan Bente Polano.

Annons
 

Parallellt med Landskrona fotofestival visar Galleri gamla staden på Norra Kyrkogränden  artisten Olle Ljungströms fina och egendomligt dubbelexponerade fotografier. Under fyra dagar, tidigt i somras, visades utställningen “Ur Olles kamera” på Galleri Kontrast i Stockholm. Formidabel succé.  Den minnesgode kommer även ihåg när bilderna lös upp en hel husgavel under fotofestivalen 2015. Nu blir det dock printar som besökarna får se.

Därefter besöks galleriet av Bente Polano då det blandas skulptur och bildkonst. Danskan kan man stifta bekantskap med under kulturnatten den 12 oktober och utställningen visas därefter fram till och med den 4 november.

Den 10-24 november är det sedan dags för rockinstitutionen Dregen från Hellacopters och Backyard Babies att inta staden. Vid vernissagen lär han sälja och signera en och annan skiva men säkerligen också något av sin grafik och vem vet, kanske får en av hans numrerade och designade fåtöljer ”The Punk Throne” ett nytt hem i Landskrona.

Rockåret är inte slut med detta. Den 21 september släpps Caroline af Ugglas nya album ”VarförDärför” och veckan därefter gör mångsysslaren spelningar i landets tre största städer.  Klart är också att hon kommer till Landskrona Teater på kvällen den 1 december för en spelning. Dessförinnan har hon haft vernissage på galleriet.
– Efter spelningen öppnar vi upp galleriet igen så att man kan köpa Carolines nya skiva eller någon tavla att hänga på sin vägg, hälsar Peter Backe en av tre delägare till galleriet.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser