Musiken sätter Asmundtorp på kartan

Eleine består, förutom av Madeleine Liljestam, av Sebastian Berglund (keyboard), Andreas Mårtensson (bas), Rikard Ekberg (gitarr) samt David Eriksson (trummor). Den sistnämnde saknas på bilden. Foto: Kary Persson
Från fullmäktigesalen till en turné med W.A.S.P. och en spelning i Tokyo för Eleine. Det fänder mycket runt bandet just nu.
Eleine består, förutom av Madeleine Liljestam, av Sebastian Berglund (keyboard), Andreas Mårtensson (bas), Rikard Ekberg (gitarr) samt David Eriksson (trummor). Den sistnämnde saknas på bilden. Foto: Kary Persson
Eleine intar nästa vecka kyrkan i Asmundtorp.

På söndag (12 augusti) klockan 19 slås kyrkportarna i Asmundtorp upp för att ännu en sommarvecka förgylla kvällarna med musik. Asmundtorpsfestivalen pågår 12­–19 augusti. Konserter av alla de slag blir det varje kväll klockan 19 och fri entré råder.

– Vi är stolta över att vara värdar för artister välkända både inom och utanför Sveriges gränser, säger Adriano Gaglianello, projektledare för Asmundtorpsfestivalen och musiker i församlingen.
– Inte minst för att det är gratis entré vilket innebär att alla kan ta del av våra artister och dess musik. 

Ensemble Hven framträder vid öppningskonserten med fler korister, trumpeter och pukor där de framför musik av Mozart och Charpentier på tidstypiska instrument. Senare i veckan framför ensemblen, nu med färre solister, musik av Bach och Durante. Jazz har sin givna plats på festivalen med inte mindre än två erkända storheter som Isabella Lundgren med kvartett och Helge Albin med Tolvan Big Band. 

– Även symfonisk metal hittar sin plats i vår festival med gruppen Eleine, som nu gör en exklusiv spelning i Asmundtorp där grundarna i bandet vuxit upp, berättar Adriano Gaglianello.

 We Float Band får representera musikstilen pop med en intressant korsning mellan pop och kryddiga folktoner.  
– Veckans höjdpunkt är Marianne Mörck och hennes unika personlighet. Hon ackompanjeras av Carl Adam Landström, diplomerad organist i S:t Petri kyrka, Malmö. Ett av de mest succéfulla banden i Sverige idag är Tarabband och vi har glädjen att välkomna dem till vår avslutningskonsert, avslutar Adriano Gaglianello.

Programmet i sin helhet hittar du på: http://www.musikhven.se/

Till arkivet