Monsterkollo på vandrarhemmet

Spökar det på vandrarhemmet? Finns där rent av monster? Snart får vi kanske veta när årets skrivarkollo varit på plats och delgett sina historier.

Den 14-15 augusti anordnar Landskrona bibliotek för andra året i rad ett skrivkollo på STF Landskrona Vandrarhem. Årets kollo har tema monster.

Under handledning av författaren Thomas Halling får kollodeltagarna öva sig på att skriva egna berättelser, med tema monster. Praktiska övningar varvas med skrivande för att få igång fantasin. Mellan skrivpassen pysslar man sitt eget monster, lär känna de andra kollodeltagarna och går på utflykt tillsammans.
– Vi hade ungefär samma koncept på förra årets kollo, en mix av skapande, skrivande och
utflykter. Och häng på de egna rummen förstås, berättar Linnéa Johansson, som arbetar med
kollot.

Man riktar sig till barn som börjar årskurs 5 och 6 till hösten. Liksom förra året har sommarens kollo blivit fullbokat.
– Alla har inte sovit borta utan föräldrar i den åldern, vilket förstås kan vara lite läskigt. Men mest spännande, och vi är många vuxna på plats om monstren under sängarna skulle bli för många, säger Linnéa Johansson.

Under kollot finns personal från Landskrona biblioteks barnavdelning samt personal från bibliotekets aktivitetshus LAB på plats. Kollot genomförs som en sommarlovsaktivitet, med stöd från Landskrona stad. Kollodeltagarna deltar helt utan kostnad.

Till arkivet