Annons

Dags för Landskrona Street Festival

Fjolårets vinnare av “Årets hiphop/soul” på P3 Guld, Cherrie, kommer till Landskrona.
Foto: Pressbild.

För andra året i rad anordnar Sektionen Fritid en urban ungdomsfestival i Landskrona. Torsdagen den 9 augusti med start kl. 15.30 kan du i Teaterparken ta del av årets upplaga, med artister från flera länder. Klart är att bland andra Cherrie, Ozzy och Wade Brown kommer till Landskrona Street Festival 2018.

Annons
 

På torsdag står stjärnskottet Cherrie på scen i Landskrona. Hon är en av Sveriges populäraste R’n’B-artister och har nyligen släppt sitt andra album, Araweelo, där rytmer, texter och beats inspirerats av hennes somaliska rötter.

Malmörapparen Ozzy, vars debutalbum Ett öga rött släpptes i våras och har hyllats av flera recensenter, kommer också till festivalen. Dessutom görs spelningar av Malcolm B, DJ Naffsaid och Landskronatalangen Melinda.

– Artisterna som bjuds in är oftast rekommenderade av ungdomar, och ungdomarna är även med och hjälper till inför, under och efter arrangemanget, säger Kushtrim Rahmani, ungdomssekreterare vid Sektionen Fritid.

Förutom de svenska artisterna har flera utländska namn bokats. Wade Brown är en lovande soulartist från USA som har deltagit i talangtävlingarna American Idol och The Voice. Landskronaspelningen blir hans första internationella framträdande. Andra utländska artister som kommer till Landskrona på torsdag är Benjamin Rihan från Danmark och DJ Amazin från USA.

Landskrona Street Festival 2018 anordnas av Sektionen Fritid tillsammans med Slow Motion Soundz Europé och Blast Culture. Festivalen är gratis, drogfri och har ingen åldersgräns.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser