Annons

Bilbrand i Sandvången

Röken låg tät över parkeringsplatsen i Sandvången efter att brandkåren släckt en bilbrand.

Strax innan midnatt larmades brandkåren till en bilbrand i Sandvången. Väl på plats kunde de släcka eldsvådan snabbt. Två bilar totalförstördes och en fick lack. och plastskador. En viss spridningsrisk fann då bilarna stod på en parkeringsplats intill en garagelänga med infart från Midhemsvägen.

Annons
 

– Vi fick det först som ett kategori 1-larm men med tanke på garagelängan så höjde vi det till kategori 2. Det var dock inga problem att släcka. Det gick fort, säger Per Larsson, insattsledare på plats.

Branden lär ha börjat i en skrotbil som stått på parkeringen i något år och därefter spridit sig till en bil intill.
– Jag bor i huset bredvid parkeringen och jag har påtalat för Stena Fastigheter om skrotbilen. Den hade krossade rutor och ingen luft i däcken. Dessutom låg det en massa bråte i bilen. Men Stena menade att betalning för parkeringen kom in och därför fick skrotbilen stå på platsen. Det var bara en tidsfråga innan något skulle hända, säger grannen.

Resultatet av nattens bilbrand i Sandvången. Två helt utbrända fordon och ett med lack- och plastskador.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser