Annons

15:e gången för trädgårdsgillet

På lördag är det dags för den stora marknadsdagen under Landskrona Trädgårdsgille.
Foto: Carina Johnsson.

– Njut, lek och inspireras under Landskrona Trädgårdsgille 2018, den uppmaningen kommer från arrangörerna när gillet till helgen firar 15-årsjubileum.

Annons
 

Landskrona trädgårdsgille som hålls på fredag och lördag är ett lekfullt och inspirerande trädgårdsevenemang med en hållbar anda. Gillet med de flytande idéträdgårdarna i vallgraven lockar varje år tusentals besökare. I år firar gillet 15 år och platsen är som tidigare, parken vid Landskrona konsthall, Rothoffs museikoloni och Citadellets koloniområde.

Lek, inspiration och kunskap fredag 10 augusti
Från 12.00 kan du få ”hands on-kunskap” om allt från insekter, trädbeskärning, nybörjarodling och mobilfotografering på nära håll. Ta chansen att besöka de öppna trädgårdarna i ett av Sveriges äldsta koloniområden. Inspireras av de flytande idéträdgårdarna i vallgraven. Under parkens träd ges plats för både lek och spel för alla åldrar. Medryckande allsång för hela familjen med Ayla Kabaca från Barnkanalen när Aylas sång från en luftballong landar 16.00.

19.00 picknickkonsert med duon Good Harvest och en världspremiär med ljudkonstprojektet Bird’s Ear View i solnedgången.

Marknad och pelargonutställning lördag 11 augusti
Botanisera bland allt nytt och bekant på trädgårdsmarknaden. Smycken, trädgårdskonst och plantor dukas upp från 10.00. I år det ätbara utbudet att njuta på plats eller ta med hem större än någonsin. Steven Pollard, professionell domare från England, utser vinnarna i den nationella tävlingen 20-årsjubilerande Svenska pelargonsällskapet anordnar. På scen prisutdelningar, föredrag och svängig körsång – allt med Gunnel Carlson som värd. Bomässa för insekter och lekområde med drakbyggarverkstad och exotiska fåglar. Den flottaste flotten koras av publikens röster och presenteras klockan 15.00 på scenen.

Instagram
Vill du dela med dig av din instagrambild från gillet? Gör det i pop-up utställningen genom att tagga dina bilder med #gillagillet.

Vila i vimlet kan du få i Grönt andrum inspirerat av Alnarps rehabiliteringsträdgård.

Flottarna med idéträdgårdar finns på plats i vallgraven till och med 15 augusti.

Hela gillet har fri entré.

Trädgårdsgillet arrangeras av fritids- och kulturförvaltningen och teknik- och serviceförvaltningen i samarbete med föreningar.

Gunnel Carlson kommer sin vana trogen till trädgårdsgillet. Foto: Carina Johnsson.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser