Adi Nalic visade vägen mot Gefle

Adi Nalic var matchens gigant när BoIS besegrade Gefle på söndagen. Foto: Bert Lundqvist, Landskrona BoIS
Adi Nalic var matchens gigant när BoIS besegrade Gefle på söndagen.
Foto: Bert Lundqvist, Landskrona BoIS

BoIS tog på söndagen tre oerhört tunga poäng då de hemmabesegrade Gefle, för dagen iklädda BoIS bortaställ, med 3-1. Planens gigant var Adi Nalic som gjorde två av BoIS mål.
Det var dock en dyrköpt seger. Såväl Melvin Frithzell som Granit Stagova skadades. Dessutom fick kapten Philip Andersson rött kort i slutet av matchen.

Det hann inte gå två minuter innan BoIS gjorde 1-0- Och det var ett vackert mål. Edafe Egbedi hittade Måns Ekvall. Han passade Adi Nalic som snyggt smekte in bollen i målvaktens bortre hörna.

BoIS fortsatte att spela bra och underhållande fotboll. Men gästerna stack upp då och då. Bland annat gjorde Philip Ljung en snygg brytning mot en fri Geflespelare.

BoIS anfall var något vassare och i minut 37 hittade Måns Ekvall nyförvärvet Melvin Frithzell som gjorde 2-0.

Tyvärr verkade det som att BoISarna trodde det var paus då de släppte till flera chanser i slutet av halvleken. Och ett av dessa utnyttjade Gefle som genom Adam Bergmark Wiberg reducerade till 2-1 i minut 43.

Andra halvlek var kanske inte lika underhållande som den första. Det betyder dock inte att den var mindre händelserik. Efter en dryg timmes spel linkade Melvin Fritzell av planen och i slutet av matchen bars Granit Stagova ut på bår efter att han vridit om knäet rejält.
Innan dess passade dock Adi Nalic på att göra 3-1.

I matchens slutskede fick Amr Kadourra visa sig på styva linan. I samband med en fast situation så kallar linjedomaren huvuddomaren till sig och menar att det ska blåsas straff och att BoIS lagkapten Philip Andersson ska ha rött kort. Så blir fallet men Amr Kadourra gör en kanonräddning på straffen och därmed slutar matchen 3-1 till BoIS.

Hur det är med Granit Stagova får läkarbesök ge svar på. Men med Melvin Fritzell är det ingen större fara.
– Det var en ren säkerhetsåtgärd att jag gick av. Jag hade lite känningar i lårets baksida, säger debutanten som har blandade känslor efter sitt mål.
– Det är ju alltid kul att göra mål. Men tankarna går trots detta till Granit Stagova, säger han.

Philip Andersson berättar om straffsituationen och utvisningen.
– En Geflespelare sparkar på mig och jag ger tillbaka. Linjedomaren såg väl bara mitt tilltag. Men var han sedan får straffen ifrån har jag ingen aning om, säger Philip Andersson som nu har minst en matchs avstängning att vänta.

BoIS tränare Agim Sopi är av naturliga skäl lycklig över de tre poängen.
– Killarna gör en bra match och jag vill tillägna segern till publiken som tålmodigt har väntat.

Melvin Frithzell får klart godkänt för sin debut i den radiga tröjan. Han gjorde dessutom ett mål.
Till arkivet