Oscarsson med barnpanel ställer politikerna mot väggen

TV4:s politiske expert Marcus Oscarsson kommer med hjälp av en lokal barnpanel att ställa Landskronas kommunpolitiker mot väggen.
– Vilken glass är godast Jonas?
– Hur mycket kan du trixa till Torkild?
– Vilken är den största krabban du fångat Stefan?

Nu kan det avslöjas. TV4-profilen Marcus Oscarsson kommer tillsammans med barn och ungdomar ställa politikerna i Landskrona mot väggen. Det hela kommer att utspela sig på Landskrona Teater i mitten av augusti.

Den 9 september är det val i Sverige och mycket fokus riktas mot valdagen. På Landskrona teater den 16 augusti riktas strålkastarna dock på en barnpaneler som ska ställa kommunpolitikerna i Landskrona till svars om framtiden i staden.

Genom initiativet Landskrona Röstar som vi skrev om igår och som syftar sig till att få röstdeltagandet i
Landskrona att bli högre, har organisationen Cityidrott valt att engagera sig på sitt speciella sätt.
– Vi jobbar med majoriteten av barn och ungdomar som finns i Landskrona och vet därför om att barnen är nyfikna på ett helt annat sätt än vad vi vuxna är. Det frågvisa barnet vill vi ta tillvara på och skapa en politikerdebatt som är utöver det vanliga, säger Marcus Hansson, verksamhetsansvarig på Cityidrott.

Till sin hjälp att skapa kvällen kommer Cityidrott ta hjälp av tre olika barnpaneler bestående av barn från olika områden i Landskrona. Den ena panelen består av barn från Karlslundsområdet, den andra med barn från centrum och Öster, och den tredje med barn från Västervång och byarna.
– Barn från olika områden tänker olika och kommer från olika förutsättningar och kulturer hemifrån. Tillsammans med sina familjer kan de hjälpas åt att skapa frågor som dels är kopplat till sitt område där de bor men även Landskrona som helhet. Sen ska vi inte sticka under stolen med att det även kan förekomma
allmänna frågor till politikerna som tex ”vad deras favoritglass är”, men det är hela charmen med att skapa ett sånt här forum, säger Daniel Glantz-Persson, eventkoordinator på Cityidrott.

Moderator för kvällen blir ingen mindre än TV4:s politiska expert Marcus Oscarsson.
– Marcus Oscarssons varumärke gör att han enligt oss är en av Sveriges absolut vassaste experter inom den svenska politiken och hans pedagogik och formuleringar tror vi blir ett perfekt komplement till våra paneler där han kommer kunna förmedla frågorna från barnen på ett bra sätt och även komplettera med följdfrågor. Vi är överlyckliga att Marcus valt att tacka ja och vara med oss den 16 augusti, understryker Daniel Glantz-Persson.

Redan nu har alla partier i Landskrona valt att tacka ja till inbjudan att vara med och det är ett glädjande besked tycker Cityidrott som hoppas att kvällen ska bidra till att fler landskronabor väljer att rösta den 9 september.
– Det är roligt att de ser det seriösa i det oseriösa och de allra flesta av partierna har valt att skicka sina toppkandidater inför valet. Vi hoppas att kvällen ska bjuda på mycket glädje men också mycket inspiration och kunskap som ska kunna bidra till att röstdeltagandet ökar i Landskrona, avslutar Marcus Hansson.

Politikerdebatten med barnpanelerna genomförs på Landskrona Teater den 16 augusti mellan klockan 18:30-20:00. Det är gratis inträde men anmälan måste ske till; info@cityidrott.se då antalet biljetter är begränsat.

Läs mer: Satsning ska få fler att gå och rösta

Till arkivet