Annons

Han styr stadsutvecklingsbolaget i höst

Hampus Trellid blir ny vd för Landskrona Stadsutveckling AB.

Styrelsen i Landskrona Stadsutveckling AB har utsett Hampus Trellid till ny vd efter Joakim Ahlin. Hampus som tillträdde så pass sent som i fjol somras.

Annons
 

Precis som tidigare VD:n hämtar styrelsen även denna gång den nya chefen från Eslöv. Hampus Trellid kommer närmast från en tjänst som förvaltningschef för serviceförvaltningen i Eslövs kommun, där han också ingått i kommunens ledningsgrupp.

Hampus Trellid, 49 år, har lång chefserfarenhet från offentlig sektor. Han har haft flera ledaruppdrag inom Malmös kommunala bostadsbolag MKB och har även varit utvecklingschef på Rosengårds stadsdelsförvaltning.
– Hampus Trellid har gedigen erfarenhet av både fastighetsförvaltning och stadsutveckling. Hans kompetens kommer att vara till stor nytta för Landskrona stadsutveckling AB och vi är mycket nöjda med vår rekrytering, säger Kenneth Håkansson, styrelseordförande i Landskrona Stadsutveckling AB.

Landskrona Stadsutveckling AB bildades 2012 av Landskrona stad och fem större privata fastighetsägare. Syftet med bolaget är att vända utvecklingen i de centrala stadsdelarna och göra dem mer attraktiva att bo och verka i. Sedan 2015 har bolaget bland annat bidragit till att minska omflyttningen i Landskrona från 19 till 13 procent, uppger bolaget i ett pressmeddelande.
– Det ska bli mycket spännande att börja i Landskrona. Staden har vissa utmaningar men samtidigt ett helt oslagbart läge. Min uppfattning är att olika delar i kommunen jobbar målfokuserat och i tätt samarbete med näringslivet. En förutsättning om man vill bygga en attraktiv stad, säger Hampus Trellid.

– Jag har trivts mycket bra som vd på Landskrona Stadsutveckling, men eftersom min familj nu ska flytta till annan ort, så måste jag tyvärr lämna mitt uppdrag som vd. Jag önskar Hampus Trellid stort lycka till i framtiden, säger nuvarande vd Joakim Ahlin.

Hampus Trellid tillträder som vd senast den 22 september. Joakim Ahlin går vidare till en tjänst som vd på Karlsborgsbostäder och Karlsborgs Energi.

De äger Landskrona Stadsutveckling AB
De fastighetsägare som numera är delägare är HSB Landskrona, Brinova, Heimstaden, Svenska Hus, Paulssons Fastigheter, Lindström Fastigheter, Stena fastigheter i Malmö AB och Landskronahem AB.  Landskrona stad äger cirka 94 procent av bolaget.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser