Ny kommunikatör i Landskrona församling

Mathilda Simonsson Torstensson är ny kommunikatör i Landskrona församling.
Hon efterträder Hjördis Thelander, församlingens tidigare informatör, som nu går i pension.
Foto: Hjördis Thelander

Mathilda Simonsson Torstensson, är ny kommunikatör i Landskrona församling.
Hon kommer närmast från Lunds universitet där hon nyligen tog sin kandidatexamen i
strategisk kommunikation.
– Jag har jobbat och studerat samtidigt, berättar Mathilda Simonsson Torstensson.
– De senaste tre åren har jag arbetat som kommunikatör på deltid på AGA Gas och Teknikmagasinet. Jag har varit fullt verksam med studier och yrkesliv de senaste tio åren.

– Min yrkeskarriär började redan när jag var tio år, då jag knackade dörr och sålde Kvällsposten. Under årens lopp har jag även arbetat mycket på restauranger och caféer – bland annat på Tycho Brahe caféet på Ven. Där jobbade jag under två säsonger.

Vilka är dina arbetsuppgifter församlingen?
– Att sköta all kommunikation, externt och internt och att tänka strategiskt kring församlingens
information. En av mina kommande uppgifter är att göra Sofia Albertina kyrka mer tillgänglig digitalt i
samband med öppnandet av det nya hotellet.

Mathilda Simonsson Torstensson efterträder Hjördis Thelander, som varit församlingens informatör i drygt tio år – och som går i pension den 7 juli. Hjördis Thelander kommer av och till att arbeta med konstutställningen ”Ikoner i förvandling” som slutar 22 september.

 

Till arkivet