Annons

Presidentskifte ägde rum på Citadellet

Maria Rantzow tackar Björn Lind för förtroendet att nu ta över presidentskapet I Landskrona Citadell Rotaryklubb.

På måndagen var det ovanligt många samlade när Landskrona-Citadell Rotaryklubb höll möte på Citadellet. Anledningen var att många nya medlemmar som kom från Landskrona Rotaryklubb, vilka lade ner sin verksamhet nyligen, mötte upp. Dessutom var medlemmarnas respektive inbjudna. Mötet hade bara en punkt på dagordningen och det var presidentbyte. Ny president är Maria Rantzow.

Annons
 

Det var fullsatt inne på Citadellets tredje våning när mötet började. Avgående ordförande Björn Lind berättade om ett spännande år som gått.
– Det är ett år som gett mig mycket, sade han och berättade vidare.
– Framför allt så är det två händelser som kommer att stanna kvar i minnet länge. Det ena är att vi firade 50 år och det andra att vi fick så många nya medlemmar på ett bräde i och med övergången från Landskrona Rotaryklubb. Vi är idag 73 medlemmar och vi är därmed en av de största rotaryklubbarna i vårt distrikt.

Björn Lind har även lagt stor tyngd på att engagera spännande föreläsare till klubbens måndagsmöten.
– Det har stor betydelse. Närvaron på våra lunchmöten har ökat med 50 procent.

Efter sitt tal lämnade han över halskedjan som alltid bärs av ordföranden till Maria Rantzow. Landskrona Direkt fick en pratstund med den nya presidenten innan hon skulle hålla sitt första tal.
– Mitt ledord kommer att vara ”närodlat”. Det kommer bland annat att märkas genom att fler lokala företag kommer att få berätta om sina verksamheter. Exempelvis så är Christer Ohlsson först ut som föreläsare efter sommaruppehållet den 13 augusti, säger hon.

Det blir dock inte bara lokalt tema på föreläsningarna. Bland de intressanta namnen som är inbokade finns terroristforskaren Magnus Ranstorp som kommer den 20 augusti samt Åke Stolt, före detta sportchef och krönikör på Sydsvenskan. Hans föredrag hålls den 15 oktober.

Maria Rantzow tror sig veta vilken hennes mest spännande utmaning blir under sitt presidentår.
– Det blir att se till att vi utvecklas tillsammans med alla nya medlemmar. Det är inspirerande att tänka på vad jag har framför mig. Det är ju också närodlat på något vis, säger hon och skrattar.

Att det bara är 25 procent kvinnor som är medlemmar i Landskrona-Citadell Rotaryklubb ser inte Maria Rantzow som något problem.
– I vår klubb spelar det ingen roll om man är man eller kvinna. Vi vill ha engagerade medlemmar, oavsett kön. Och det har vi idag.

Efter Maria Rantzows första tal som president bjöds det på musik av Adriano och Camilla Gaglianello, vilka passande nog inledde med “Ave Maria”.

Det var knökfullt och högljutt på Citadellet när det var dags för presidentbyte i rotaryklubben.

Björn Lind gladdes åt att klubben blivit vitalare.

Maria Rantzow är ny president i Landskrona Citadell Rotaryklubb.

En kommentar till "Presidentskifte ägde rum på Citadellet"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Presidentskifte i Glumslöv

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser