Glada barn på ridläger i Viarp

Ridlekis på Viarp. Foto: Privat.
Ridlekis på Viarp. Foto: Privat.

Det har varit en intensiv vecka på Viarps Kör- och Ridklubb med dagridläger, ridlekis, morgonhoppkurs, kvällskurs och Pay & Jump.

–  Ja, vi lagar mat till drygt 30 barn på lunchen och då har morgonhoppkusen fått frukost tidigare på förmiddagen och de 12 ridlekisbarnen har fått fruktfika. Kvällskurserna för vuxna har också fått god fika, berättar Louise Nilsson som hjälper till i köket på Viarp.

– Det är många som vill vara med på våra läger och kurser vilket är mycket roligt. Vi planerar och optimerar anläggning, hästar och personal för att så många som möjligt ska kunna delta. Trots många deltagare har alla ridlärare ett tydligt fokus på att varje elev ska få en rolig och givande vecka, menar ridskolechef Susanne Johannesson.

Eleverna på dagridlägret har var sin skolhäst och några har tagit med egna hästar. Det är två ridpass varje dag, teorilektioner och praktik. Varje läger är med på en träningstävling i hoppning och lägret avslutas med gymkanalekar.  

– Vi gör många kul saker utan hästarna också, berättar ridläraren Cecilia Gustafsson. 
– Vi har olika lekar, vi åker till Härslövsbadet, grillar och sista kvällen är det övernattning med spökrunda som arrangeras av vår ungdomssektion.

– Det är så härligt med alla barnen! Man får en annan kontakt med dem när man umgås så intensivt som det blir under ridlägerveckan, fortsätter Cecilia Gustafsson.
– Roligt, spännande, intensivt och så är jag något lomhörd efter spökrundan, skrattar hon.
– Jag tror att barnen är nöjda, speciellt efter att få ha varit med om att rida hästarna till sommarbetet!

Skolhästarna får nu välförtjänt sommarlov men på Viarp är det full fart. Om två veckor står Viarp värd för SM i Paradressyr som ingår i SM-veckan.
– Ni ska det tvättas, städas, målas och mycket mera för få anläggningen fin till SM, avslutar Susanne Johannesson.

Hästar är bäst! Foto: Privat.
Glada barn och ledare på ridläger. Foto: Privat.

Till arkivet