Annons

Här råder midsommarfirande i Landskrona

En vass stång – det vill säga att midsommarstången på Citadellets koloniområde kläs med vass innan den pyntas med blommor.

– I vanlig ordning bjuder vi in till vårt traditionella midsommarfirande vid Scoutboet, låter  Mats Klein,  ordförande i Citadellets koloniförening meddela.

Annons
 

– Klockan 10.00 klär vi gemensamt midsommarstången vid Scoutboet. Ta gärna med blommor till midsommarstången, hälsar Mats Klein hälsa och berättar att klockan 14.00 börjar midsommarfirandet med dansuppvisning av Verdandi innan det blir dans runt den nyklädda midsommarstången.
– Vi avslutar firandet med lite lekar för alla barn. Alla är hjärtligt välkomna.

Borstahusen och Ven
Borstahusen och Ven har i alla tider haft en stark dragningskraft i midsommartider.
På Mötesplats Borstahusen kläs stången klockan 10 och även här kommer Verdandi att leda dansen. Klockan 12.30 är tidpunkten för detta. På kvällen rekommenderas de festsugna att besöka tivolit i Borstahusen. Tivolit håller öppet hela helgen och karuseller och knallar utlovas i massor.

På Ven klär man majstången på Nämndemansgården klockan 13, men redan en timme innan dess har besökarna hjälpts åt att plocka grönt och blommor. Medhavda går också bra.
Cirka 13.30 börjar dansen runt stången, Gotte spelar och underhåller med hjälp av lekledare.

Örenäs Slott
På Örenäs Slott i Glumslöv börjar firandet klockan 13 med att Midsommarstången kläs och en timme senare reses den blomsterklädda midsommarstången i slottsparken tillsammans med Glumslövs Folkdanslag innan dans och uppvisning tar vid.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser