VM-uppladdning längs sundet

Heja Svejje!!! Emmie, 2,5 år laddade vid kanonerna längs med Linjen igår! Och visst gav det resultat. Foto. Hanna Carlsson.
Heja Svejje!!! Emmie, 2,5 år laddade vid kanonerna längs med Linjen igår! Och visst gav det resultat.
Foto. Hanna Carlsson.

Emmie, 2,5 år från Landskrona är fotbollstokig. När det på igår vankades VM-premiär för det svenska landslaget var dagens klädval självklart.
– Hon älskar fotboll. Dagen till ära var Sverigedräkten, Sverigebrillorna och Sverigekepsen den självklara outfitten, när hon själv fick välja. Och är det inte Sverige, så är det BoIS som gäller, säger mamma Hanna Carlsson och skrattar hjärtligt.

Måndagen den 18 juni 2018 var speciell för 2,5-åriga Emmie. Äntligen skulle hon få se Sverige i en VM-match. Redan vid påklädningen åkte favoritkläder, det vill säga hela Sverigedressen, på. En cykeltur med mamma längs med Linjen fick många Landskronabor sedan att dra på smilbanden.
– Hon brukar virra runt och säga ”heja svejje” eller ”heja BoIS”, berättar Hanna Carlsson och visst fick familjen en minnesvärd eftermiddag, efter att kapten Andreas Granqvist säkert placerat straffen i mål till 1-0 mot Sydkorea, vilket också blev slutresultatet.

– Hon blev så glad när det blev mål men skällde också ut domaren eller om det var tv:n när det gick emot Sverige. Hon kan gärna be oss vuxna att vara tysta när det är fotboll på tv också, ”schhhhhh” säger hon och höjer fingret, berättar Hanna Carlsson som naturligtvis alltid haft dottern med på IP när BoIS spelat.

Heja fotboll! Emmie är glad när hon nu kan följa sitt första VM framför TV:n. Foto: Hanna Carlsson.
Till arkivet