Annons

MP-kritik mot Landskronahem

Det är inte alla som gillar att det lagts konstgräs på gårdarna mellan Landskronahems hus på Säbygatan. Nu riktar miljönämndens ordförande Lilian Håkansson (MP) skarp kritik mot det kommunala bostadsbolaget.

När Landskronahem för några år sedan renoverade gårdarna till sina fastigheter på Säbygatan passade det kommunala fastighetsbolaget på att anlägga konstgräsmattor mellan husen. Detta får miljönämndens ordförande Lilian Håkansson (MP) att se rött.
– De måste ha hål i huvudet, säger hon till Landskrona Direkt.

Annons
 

Det var på torsdagens möte med miljönämnden som hon fick reda på att Landskronahem lagt konstgräs på gårdarna istället för att plantera naturligt gräs.
– Vi ska ta fram en plastpolicy för kommunen och då informerade en av ledamöterna mig om det inträffade. Jag förstår inte hur de tänkt. De måste ha hål i huvudet, säger hon och gör klart att Landskronahem har den del frågor att vänta.
– Jag ska fråga dom om varför de inte anlägger vanligt gräs, säger hon.

Flera städer kommer att förbjuda konstgräs med anledning av det granulat i gummi som gräsplanerna prepareras med. Men så långt vill inte Lilian Håkansson gå.
– Vi vill ju inte att ungdomsidrotten ska ta stryk. Istället vill vi att kommunen ska använda annat granulat istället för gummi, exempelvis kork. Eller så bör det byggas så kallade granulatfällor som anläggarna av konstgräs ska tömma, säger ordföranden.

Den kommande plastpolicyn kommer att märkas i såväl förvaltningar som de kommunala bolagen.
– Just plaster är ett jätteproblem sett ur miljösynpunkt. Och just därför kommer policyn att bli hård.

Miljönämnden beslöt att remitera förslaget till policy till stadens alla förvaltningar och bolag. Svar förväntas senast den 1 oktober.
– Vi hoppas att kunna vara klara att följa en stor del av policyn till kommande årsskifte, säger Jörgen Hanak, chef på stadens miljöförvaltning.

Landskrona Direkt har försökt komma i kontakt med såväl Jonny Ask, fastighetschef på Landskronahem som bolagets VD Mikael Forsberg för kommentar.

En kommentar till "MP-kritik mot Landskronahem"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Landskronahem försvarar konstgräset

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser