Fina lyft på DM för ungdomar

Elisa Donnerhag är en av tio ungdomar som får LISA-stipendium för 2021.
Elisa Lindeblad Donnerhag gjorde sin bästa tävling under DM för ungdomar I Landskrona nyligen. Inte mindre än tre bronsmedaljer lyfte hon hem.

Vid UDM i tyngdlyftning visade ungdomarna från Landskronas Atletklubb åter framfötterna då man lyfte hem totalt 24 medaljer. Av 30 lyftare från Skåne och Halland hade Landskrona nio lyftare som tog 12 guld, 4 silver och 8 brons.
Vi gjorde med andra ord en riktigt bra tävling och vi hade kul, poängterar klubbens ordförande Marie Brodin.

Först ut att tävla var tjejerna. En av Landskronas nyare lyftare som gjorde sin första tävling var Saga Hertzberg som med spänning steg upp på flaket för att tävla i ryck och stöt. Efter första lyftet och fjärilarna i magen lagt sig klarade hon alla sina sex lyft.
– Saga var stolt och nöjd över prestationen likaså hennes coach för dagen Sara Helgesson. Bra jobbat Saga, berömmer Marie Brodin.

Elisa Lindeblad Donnerhag gjorde sin bästa tävling hittills och tog personbästa i både ryck, stöt och sammanlagt med 101 poäng vilket ledde till tre brons.
– Det fokus som Elisa visade är på en helt ny nivå mot tidigare tävlingar. Det är kul att se. Hon var väldigt nöjd med sin prestation och sa att det var tack vare sin coach Hugo Brodin som hon lyfte något kilo mer än hon hade tänkt sig.

En annan tjej som också gjorde en bra tävling var Cajsa Lindqvist som lyfte hem tre silver efter fin lyftning och bra coachning av Oscar Leo.  Sist ut av tjejerna var Madeleine Örtegren som även hon gjorde en bra tävling och satt personbästa i både ryck, stöt och sammanlagt vilket räckte till ett silver och två brons.
– Som coach denna dagen hade hon vår erfarna ungdomslyftare Hanna Brodin som stod över denna tävling då hon har en större kommande tävling om några veckor på EU-Cup i Innsbruck.

Därefter var det dags för killarna att gå upp på flaket och vilken prestation sen.
Efter en spännande fajt mellan Gabriel Johannesson från Landskrona AK och Kevin Darazs från HAK Greppet Helsingborg vann Gabriel och tog hem tre guld med personbästa i både ryck 84 kg, stöt 106 kg och sammanlagt 190 poäng.
– Genom att sätta stöten på 106 kg satte Gabriel därmed nytt klubbrekord i klass 85. Och där är ännu mer att ge. Gabriel är en väldigt stabil lyftare som lyfter både snyggt, snabbt och med största fokus, säger Marie Brodin.

Alvin Broman ville inte vara sämre utan även han satt nytt personbästa på tävling med 107 kg i stöt och raderade därmed det gamla klubbrekordet i klass 77. Sammanlagt lyfte han hem tre guld i sin viktklass.

Guldregnet fortsatte då både Melker Håkansson och Rasmus Lindqvist lyfte hem tre guld var i sina respektive viktklasser och sist men inte minst klubbens yngsta deltagare Alfred Lindeblad Donnerhag som lyfte hem tre brons.

– Ännu en tävling med många fina lyft. Det är nog femton år sedan det var så många som ställde upp på ett UDM vilket är fantastiskt roligt. Och något som värmde extra mycket var att se samarbetet mellan våra lyftare och deras unga coacher. Så mycket glädje och omtanke, de hade kul, vi hade kul, precis så som det ska vara, anser ordföranden och avslutar med att tacka alla deltagare.

– Våra gäster var väldigt imponerad över vilken fin arena vi har. Vi sträcker på oss och tar tacksamt emot denna fina feedback till Puls Arena och Landskrona Stad.

Gabriel Johannesson tog personbästa i både ryck 84 kg, stöt 106 kg.  Hans mäktiga stöt innebär nytt klubbrekord i 85 klassen.
Till arkivet