Jonas Olsson – därför blir han SM-mästare i Landskrona

Här i bastion Wrangel ska minst två av hålen i footgolf avgöras under SM-vcekan
Här i bastion Wrangel ska minst två av hålen i footgolf avgöras under SM-veckan. Bilden från i fredags när torkan var som intensivast.

Tidigare BoIS:aren Jonas Olsson siktar på att bli första officiella svenska mästaren i footgolf. Och det på hemmaplan i Landskrona. Eller kanske tack vare hemmaplan. Det säger han i en intervju med sportjournalisten Ola Wennström på Svenska Golfförbundets Youtube-kanal.

På en rak fråga från Ola Wennström på varför han blir landets första Svenska mästare i footgolf svarar backgiganten Jonas Olssons lika självklart som enkelt.
– För att jag får komma hem till Landskrona och spela.
Jonas Olsson avslöjar även en del av sina kvalitéer i den unga sporten. Inte minst en känslig vänsterfot kan bli avgörande.
– Jag har dessutom fortfarande banrekordet på fotbollsgolfen på Ven. Tror jag i vart fall, säger han.
Något som visar sig stämma. Hans 54 sparkar gäller fortfarande som rekord får Landskrona Direkt bekräftat från Gamlegård på Ven.
– Han har dock blivit sämre och sämre med tiden. Han har ju varit här nästan varje år sedan han spelade i BoIS, säger banägaren Magnus Petersson och skrattar hjärtligt.

Footgolf-SM 2018 för herrar och damer spelas i Landskrona den 5–6 juli i Slottsparken och runt Citadellet under SM-veckan.
Kvalet pågår just nu runt om i landet och ska vara färdigspelat på söndag, då sista kvalomgången går på just SM-banan i Landskrona.
– Sista anmälningsdagen är den 15 juni, så finns det några som vill ta sista chansen att kvala in, så gäller det att passa på, säger bankonsulten och bandesignern  Peder Alberoth.

Gräset har blivit till grus
Nu har maj varit en tuff månad för banorna och torkan har ställt till det rejält för bankonstruktören. På sina ställen har gräset helt bränts bort av den månadslånga torka som rått.
– Trots detta så är förutsättningarna inför SM-veckan goda. Med de insatser som görs just nu bevattning med icke dricksvatten, hålkopparna som hinner sätta sig, gräs runt om hålkopparna som hinner växa upp med mera  så blir säkert banan bra, säger Peder Alberoth.

– Vid söndagens kvaltävling är dock banan inte av den kvalité som vi förväntar oss att den har under SM-veckan.

Flera kändisar lär vilja bli svenska mästare i footgolf när nu det första officiella mästerskapet arrangeras.
– Ola Wennström och Jonas Olsson lär komma. BoIS kommer med två killar ur A-truppen sen väntar vi på återkoppling från  HIF och MFF, avslutar Peder Alberoth.

Läs mer:
Anmäl dig till kvaltävlingen i Landskrona

På måndagen sattes hålkopparna på plats samtidigt som greenerna vattnades, dock ej med dricksvatten.
Till arkivet