Nu miljontrendar Landskrona

Landskronaparet Persson blev Trissmiljonärer i direktsändning. Foto: Svenska Spel
Landskronaparet Persson blev Trissmiljonärer i direktsändning.
Foto: Svenska Spel

När Mikael Persson som vanligt på fredagar, skulle lämna in Stryktipset och samtidigt skrapa veckans Triss på nätet, hände det som många drömmer om. Han skrapade fram tre klöversymboler. I lördags var han och hans fru Petra på plats i Nyhetsmorgonstudion, där de blev Trissmiljonärer.

Även dottern Alma fanns med på TV4 när Petra på lördagen fick familjens uppdrag att skrapa fram de två Trisslotter som skulle göra dem till miljonärer. Stämningen var bra, men aningen nervös, när Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson tog pulsen på Landskronafamiljen innan Petras TV-skrap.

– Det är tur att Petra skrapar, jag har inte nerverna. Nu börjar det bli lite extra nervöst och handsvetten börjar komma, beskrev Mikael Persson sin känsla inför TV-skrapet.

Petra Persson var betydligt lugnare och visste precis vilka lotter hon skulle välja i Trisslådan.
– Det känns jättebra att vara på plats och jag tänker börja med åren och välja lott nummer 13 i lådan. Det var nämligen den 13:e Mikael skrapade fram vinstlotten på nätet. Sedan blir det sjuttonde lotten i beloppshögen, eftersom det var sjuttonde lotten som vi vann på, sa hon som var betydligt nervösare när maken ringde och berättade om klövervinsten.

–  När han sa till mig att sätta mig ner trodde jag att han var sjuk eller något allvarligt hade hänt. Det hade det ju, men något positivt.

När väl Petra Persson satte sig bland tv-kockar och artister i Nyhetsmorgonstudion, var hon lugn som en filbunke. Däremot blev maken ännu mer nervös än minuterna innan.
– Det känns som en straffläggning, jag kan knappt titta, viskade han i örat på Pierre Jonsson.

När väl frun skrapat färdigt, stod det klart att Landskronaduon förstärker kassan med 1,2 miljoner kronor fördelat på 10 000:- i månaden tio år framöver.
– Yes, härligt det här är fantastiskt mycket pengar, utbrast Mikael Persson innan han kramade om sin lika glada hustru.

–  Jag fyller 50 i år och vi kommer åka till Kreta för att fira i sommar och nu har vi en extra bra reskassa, berättade Petra Persson.

När familjen Persson samlat sig något bakom kulisserna började tankarna komma över vad vinsten innebär.
–  Nu känns det faktiskt lite skönt att det är över och man vet hur mycket pengar vi vunnit. Att få 10 000 skattefria kronor insatt på kontot varje månad i tio år är en hissnande tanke som nu blir verklighet, sade Petra Persson.

Mikael persson var klart lättad och såg nu ljust på framtiden ekonomiskt.
– Tio år är en lång tid och de här pengarna skapar enorm trygghet. Dessutom kan det bli fler resor, vilket vi verkligen gillar.

Även dottern Alma hade lite tankar.
– Jag kan tänka mig att köpa kläder för en del av vinsten, haha!.

Svenska Spels vinnarambassadör gladdes med vinnarna och att andra miljonvinsten på lika många månader landat i Landskrona.
Underbart att få följa familjen Perssons förmiddag här på TV4. Mikaels nervpärs kombinerat med Petras lugn och glädjen över vinsten, stärker ännu en gång min glädje över att ha världens bästa jobb, sa Pierre Jonsson.

– Kul också att ännu en miljonvinst vanns av Landskronabor. I maj gick en miljon kronor på Lottos miljonregn till Landskrona. Vi får hoppas att det blir en trend nu med en miljonvinst i månaden.

I väntan på taxin tillbaka till hotellet analyserade paret Persson lite vad det varit med om och vinstchanserna.
– Det här får man väl bara vara med om en gång i livet, spekulerade Mikael Persson.

– Nej, men du såg väl vinnaren förra helgen! Han hade ju vunnit en gång innan, svarade Petra Persson.

–  Haha, ja vi kör vidare med lott nummer 17 nästa fredag så kanske vi syns igen, avslutade mannen innan han med ett leende hoppade in i taxin.

Se Trisskrapet här: https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon/10002048

 

 

Till arkivet