Ven får färjelinje till Helsingborg

Nästan nio år har gått sedan Peter Hartford seglade in fiskebåten Emma i Sockerbrukshamnen och startade åter upp en turfiskebåt i Landskrona. Ett par båtar senare är det nu dags att köra igång en färjelinje mellan Helsingborg och Ven för den driftige redaren.
Nästan nio år har gått sedan Peter Hartford seglade in fiskebåten Emma i Sockerbrukshamnen och startade åter upp en turfiskebåt i Landskrona. Ett par båtar senare är det nu dags att köra igång en färjelinje mellan Helsingborg och Ven för den driftige redaren.

Från och med den 26 juni i år kommer Hartford Rederi AB trafikera sträckan centrala Helsingborg och Ven.

Peter Hartford, ägare och VD på Hartford Rederi AB kör till vardags turfiskebåtar på Öresund med hemmahamn i Nyhamn, Landskrona. I vintras köpte han ett nytt fartyg som nu ska tas i drift på den nya färjelinjen mellan Helsingborg och Ven.

M/S Vike kommer att avgå från Kungstorget 2, mitt i city vid Knutpunkten och Elite Hotell Marina Plaza.  Överfartstiden är beräknad till 35-40 minuter med fem dagliga dubbelturer till och med 19 augusti. Därefter trafikeras sträckan på lördagar och söndagar fram till 30:e september.
– Den nya fartygslinjen underlättar för icke bilburna helsingborgare och turister att ta sig till allas vårt smultronställe Ven. Mot en avgift går det bra att ta med sig cykel, barnvagn eller golfvagn på fartyget som delvis är handikappanpassat och det går bra att ha med rullstol utomhus. Personalen är alltid behjälplig för att underlätta och göra överfarten behaglig för alla resenärer, säger Peter Hartford.

 – Det känns väldigt roligt att få chans att ge även centrala Helsingborg en färjelinje till Ven. Vårt fartyg M/S Vike är en snabbgående trimaran. Fartyget har fina sjöegenskaper och stora fina ytor ute på däck. Totalt har fartyget 100 platser varav 30 stycken är inomhus, avslutar Peter Hartford.

Biljettförsäljningen börjar den 10 juni och premiärturen går från Kungstorget 2 den 26 juni klockan 09.30.

Till arkivet