Annons

Kaos i samband med drunkningsolycka på Lill-Olas

Räddningstjänsten hade svårt att komma fram i samband med en drunkningsolycka på Lill-Olas i lördags.
Foto: André Tajti, AT-foto.se

I lördags eftermiddag inträffade en drunkningsolycka i Lill-Olas. Det var en man i 75-årsåldern som hittades i vattnet vid bryggan nedanför campingplatsen. Hans liv gick dock inte att rädda. Från räddningstjänsten är man skarpt kritisk mot hur många badgäster agerade vid händelsen.

Annons
 

Först hade polisen stora problem med att bana väg för räddnings- och ambulansfordon samt skapa utrymme för räddningsinsatsen på grund av felparkerade bilar och ett stort antal badgäster. Därefter hörsammade ett flertal badgäster inte polisens uppmaningar att utrymma bryggan och vägrade att flytta på sig när räddningspersonalen behövde utrymme för räddningsinsatsen. När ambulansen sedan var på väg att lämna med den skadade mannen, var räddningsvägar blockerade av felparkerade bilar och utfart hindrades.

Polisen ser dock inget samband mellan svårigheterna på olycksplatsen och utgången av olyckan. Efter att räddningsinsatsens på plats avslutats, bötfällde polisen totalt elva bilar för felaktig parkering.

Ett flertal bilar stod felparkerade vilket försvårade för räddningstjänsten att komma till olycksplatsen.
Foto: André Tajti, AT-Foto.se

Foto: André Tajti, AT-Foto.se

Foto: André Tajti, AT-Foto.se

Foto: André Tajti, AT-Foto.se

Felparkerade bilar är ett stort problem. En annan fråga som åter måste ställas är stadens val av tidpunkt att utföra vissa arbeten. Frågan är hur smart det är att gräva upp vägen till Lill-Olas på sommaren.
Foto: André Tajti, AT-Foto.se

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser