Annons
Tisdagen den 7:e december
Dagens namn: Angela, Angelika

Riksbankschefen gästade Landskrona

Det var många som gästade stora salen i Folkets Hus på fredagen då riksbankschefen Stefan Ingves var inbjuden på ett lunchseminarium.

Det var fullbokat till sista plats när riksbankschef Stefan Ingves gästade Landskrona på fredagen. Det var Folkets Hus i Landskrona som tillsammans med revisionsbyrån Mazars bjudit in landets högsta chef inom bankväsendet på ett lunchseminarium.

Annons
 

Stefan Ingves berättade om varför ekonomin ser ut som den gör idag samt blickade mot framtiden.
– Generellt sett så är det goda tider i världen och det går det bra för Sverige, sa han.
– Vi räknar också med en tillväxt på 2-2,5 procent per år de tre närmaste åren.

Riksbankschefen betonade dock att landet ska gå försiktigt fram och långsamt höja räntorna. Han berättade också om det ansvar som han och Riksbanken har.
– Det är mycket svårt att undvika en finanskris. Det går ju bra och många vill ha fart på sina pengar. Därför är det vår uppgift att säga nej om det behövs.

Landskrona Direkt fick en pratstund med Stefan Ingves efter föredraget och ställde frågan om risken i de stora satsningar som Landskrona stad nu gör genom all nybyggnation, samt det faktum att det praktiskt taget uteslutande rör sig om byggande av villor och bostadsrätter. Det talades på nyheterna häromdagen om att taket för bostadsrätterna börjar nå sin topp.
– Det är omöjligt för mig att svara på hur det är lokalt här i Landskrona. Det vi kan konstatera är att det byggs oerhört mycket i storstadsregionerna och även i en del studentstäder. Men om Landskronas satsningar bör fortsätta kan jag inte svara på.

Med tanke på att kommunen har en ganska stor plånbok så var det ofrånkomligt att fråga Bengt Ingves om han hade något tips till de som sköter ekonomin i stan.
– Nej, några sådana tips kan jag inte ge, avslutade riksbankschefen och skrattade.

Efter lunchseminariet styrdes kosan till företagsparken Kronan för ett studiebesök på Oatly.

Riksbankschefen Stefan Ingves förklarade bland annat sambandet mellan minusränta – låg krona- låg import – hög export – snurr på hjulen och låg arbetslöshet, för åhörarna i Landskrona.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser