Annons

Landskronahem köper stor del av Hotel Öresund

Från hotell till omsorgens hus. Så ser framtiden ut för den största delen av den fastighet som idag inhyser Hotel Öresund.

Landskronahem kommer att köpa receptionsdelen samt de två äldsta delarna av Hotel Öresund. Prislappen är satt till 39,8 miljoner kronor. Klart är också att stadens omsorgsförvaltning kommer att hyra lokalerna. Det som saknas är ett fullmäktigebeslut som lär tas den 20 juni.

Annons
 

– Allt är helt klart. Jag väntar bara på fullmäktigebeslutet och därefter slutförs affären mellan oss och ägarna till Hotel Öresund, säger Mikael Forsberg, VD för Landskronahem.

– Det råder fullständig politisk enighet i denna fråga. Därför kan jag inte se något annat än att beslutet kommer att gå genom i kommunfullmäktige, säger kommunalrådet Torbjörn Brorsson, (M).

Om allt går som det ska så får Landskronahem nycklarna till fastigheten den 1 november. Därefter väntar ombyggnad av lokalerna.
– De ska anpassas till omsorgsförvaltningens verksamhet. Kostnaden landar på cirka 90 miljoner kronor och arbetet kommer att bli klart under 2019. Något exakt datum har vi ännu inte, säger Mikael Forsberg.

Landskronahem lär dock få tillbaka sina investerade kronor. Kommunen förväntas skriva ett hyresavtal som sträcker sig över 20 år med en årshyra på 7 738 000 kronor.
– Vi räknar med en besparing i det långa loppet, säger Torbjörn Brorsson och förklarar.
– Som det är idag så har omsorgsförvaltningen sju verksamheter utspridda på lika många platser och alla dessa kommer att flytta till fastigheten. Samtidigt frigör vi ytor som ger tio nya äldreomsorgsplatser på Artillerigatan.

Göran Andersson är VD och delägare av Hotel Öresund och han ser ljust på framtiden.
– Jag väntar med att jubla tills alla papper är påskrivna, men visst känns det bra, säger han och berättar om vad som händer med resterande del av hotellbyggnaden.
– Det som vi får kvar är byggnaden som tidigare inhyste Fysiken och Idrottsskademottagningen. Och där planerar vi att bygga lägenheter. Som planerna ser ut idag så kommer det att bli bostadsrätter. Vi har även planer på att bygga bostäder på parkeringen samt på den plats där det platta huset på parkeringen står, avslutar Göran Andersson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser