Annons

Inga bevis för förgiftad mat i parken

Igår skrev vi om två anmälningar som kommit till polisen gällande att någon lagt förgiftad mat i parken runt Sofia Albertina kyrka. Ett par läsare har hört av sig och ställt sig frågande till om det rör sig om att någon vill djuren illa eller om det helt enkelt handlat om att någon vill mata djuren.
Landskrona Direkt har pratat med polisen igen och konstaterar att ingen analys av maten är gjord.

Annons
 

– Det rör sig om två tillfällen som det ska ha funnits mat i parken. Den 7 maj hittades en hög med bröd och intill låg en död mås. Och i måndags hittade samma person en hög med kött. Han anmälde detta dock till oss på tisdagen och då fanns inga rester av maten kvar. Därför har vi inte kunnat skicka något till analys, säger Roland Friberg på polisen i Landskrona.

Han uppmanar dock till vaksamhet.
– Vi vet alltså inte idag om det rör sig om att någon vill djuren illa eller om det är fråga om att någon vill mata djuren. Men jag uppmanar de som går med sina hundar i parken att vara vaksamma. Skulle man hitta mat så bör man kontakta polisen direkt så att vi kan beslagta mat för analys, säger Roland Friberg och avslutar.
– Dessutom bör man inte mata djur genom att lägga ut högar med mat i parker.

Läs mer: Djur förgiftas i park

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser