Annons

TV-gubben i radion

Måndagen den 28 maj klockan 11-12 kan du lyssna till Lennart Andersson på Radio Viking. Länk i texten nedan.

En tipsare gjorde gällande att vår flitige läsare tillika kolumnist här på Direkten, Lennart Andersson, kan höras i radio på
i Stockholmsområdet måndag. Frågan är om denna tidigare tidningsman och  TV-profil ska ge sig i slag med radio på äldre dar.

Annons
 

Hallå, Lennart vi har hört att du ska bli radiogubbe.
– Haha – så stort är det inte, jag ska helt enkelt intervjuas om mitt brokiga liv inom musik, nöje och TV. Det kommer att ske på närradiostationen Radio Viking på Mälaröarna i västligaste Stor-Stockholm. Jag är ombedd att ta en bunt CD-skivor med mig och presentera vad jag gärna lyssnar till nuförtiden.

Har man kunnat höra dig i radio tidigare?
– Ja, ett speciellt tillfälle som press och privatpersoner gärna kommer tillbaka till är en intervju som Artur Ringart gjorde med mig dagen efter den 16 augusti 1977, då Elvis Presley dött. Många minns exakt var de var när de hörde inslaget.

Vilken koppling har du till Elvis?
– Året innan hade jag varit med ett sällskap svenska grammofonhandlare och lyssnat på honom i Murfreesboro i Tennessee, dit vi åkte från Nashville, där vi bodde ett par nätter Det var en fantastisk föreställning, värd att minnas och berätta om. Men överhuvudtaget har jag blivit mycket intervjuad i de jobb jag har haft inom nöjesvärlden. Inte minst under mina fyra år med Nöjesmaskinen i TV2. Då ringde journalister från hela Norden och ville mjölka mig på vilka artister vi hade i nästa fredagsprogram. För kanske tio år sedan var jag återkommande inslag en gång i veckan som “Språkpolis” sedan jag varit med i TV just som sådan hos Fredrik Lindström.

Radion du nu ska höras i – kan vi ratta in den på något vis i Landskrona?
-Nej, det är en lokalstation i Stor-Stockholm på FM 101.4 och på nätet på www.radioviking.se. Där kan man klicka på ”lyssna”. Programmet ska sändas måndag förmiddag mellan 11 och 12 och min före detta kollega Janne Andersson från
Aftonbladet är programvärd.

Då är detta antecknat. Tack för att du berättade!
– Tack själv! Hälsa Direktens läsare från mig!

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser