Elbilsbeställningar till ett värde av 500 miljoner

Uniti One lanseras 2019. Foto: Pressbild.
De första leveranserna av Uniti One hoppas företaget kunna göra i slutet av 2019.
Foto: Pressbild.

Det unga svenska elbilsföretaget Uniti har fått in beställningar värda över en halv miljard för sin banbrytande elbil, Uniti One, rapporterar företaget i ett pressmeddelande på fredagen. Efter lanseringen av prototypen vid ett event i Landskrona i december ifjol har Uniti noterat ett stort intresse för deras två-sits modell Uniti One från köpare över hela världen.

–  Detta är en viktig milstolpe för vårt relativt nystartade företag, säger Robin Eriksson, marknadschef på  Uniti.
– Vi utförde ett litet marknadstest för att validera efterfrågan på vår modell och gensvaret har varit väldigt starkt. Vi jobbar nu intensivt med att utveckla produktionen tillsammans med våra partners för att färdigställa produktion och tidsplan så att vi kan skala upp vår verksamhet.

Den globala efterfrågan på elbilar växer kraftigt och många industrianalytiker förutspår en tio gånger så stor ökning i försäljning fram till 2025 och en 30x ökning fram till 2030. Samtidigt som det är en utmaning att lansera prisvärda elbilar i stor skala, positionerar Uniti sig som en lättviktig elbil som en lösning till detta problem.

Uniti One är designad med energieffektivitet i fokus, samtidigt som den erbjuder 15–30 mils körning per laddning utan att kräva större, mer kostsamma batterier. Förutom detta uppges bilen ha en sportig körupplevelse och en användarupplevelse som mer liknar moderna smartphones än dagens bilar. Ledningen hos Uniti ser de gjorda beställningarna som en bekräftelse på denna strategi ligger rätt i tiden.

– Vi har en lång väg att gå innan vi når massproduktion, har alla certifieringar och kan leverera våra första bilar, men engagemanget och intresset som marknaden redan visat för vår produkt och varumärke accelererar definitivt processen vi är i nu, säger företagets VD och grundare Lewis Horne i pressmeddelandet.

Lansering kommer initialt att ske i utvalda europeiska storstäder och de första leveranserna är planerade att ske i slutet av 2019. Ytterligare marknader kommer att läggas till kort därefter. Unitis försäljningsmodell rationaliserar bort mellanhänder såsom traditionella bilhandlare och försäljning sker istället direkt via företagets hemsida och genom hemelektronikkedjor.
Service och underhåll kommer att ske genom redan etablerade servicepunkter runt om i Europa.

För den som är sugen på en Uniti One monterad i Landskrona finns mer att läsa på www.uniti.earth. Där bilen också kan förbeställas.

Till arkivet