Annons

19-åring i fängelse för grovt narkotikabrott

En 19-årig Landskronabo har dömts till fängelse i ett år och två månader. Bland annat har polisen hittat 95,3 gram kokain av hög kvalitet i mannens hem. Men förutom grovt narkotikabrott dömdes han för olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott samt ringa vapenbrott.

Annons
 

19-åringen har erkänt de flesta brotten men uppger att han förvarade kokainet åt en vän. Att det var så hög renhet, 87 procent, påverkar straffet. Kokainet som säljs på gatan håller normalt en renhet på 30 procent. Hade kokainet spätts ut till normalgraden så hade värdet på gatan varit över 200 000 kronor enligt domen. Samtidigt var han inte 19 år fyllda då brottet begicks och det har också inverkan på straffet.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser