Annons

Resultat från Skåne Open

22-åriga Sara Helgesson från Landskrona Atletklubb gjorde ett försök att nå SM-kvalgränsen.
Foto: Privat.

Under lördagen tävlade 20 tyngdlyftare i Landskrona på Skåne Open där målet för några av atleterna var att försöka kvala in till SM som går av stapeln i Helsingborg 2-4 juli.

Annons
 

Landskrona Atletklubb hade en lyftare med denna soliga lördag, Sara Helgesson som tävlade i klass 63 och hade som mål att försöka kvala in till SM.
– Sara började stabilt med sitt första ryck på 62 kg utan problem, sen ville det sig dock inte med de andra två lyften. Detta innebar att Sara skulle vara tvungen att klara en stöt på 83 kilo för att få ihop en sammanlagd poäng på 145 kg vilket var kvalgränsen för SM. Dessvärre räckte det inte hela vägen fram för henne men hon lyckades lyfta till sig tre silver under tävlingen. Stort grattis Sara! Bra jobbat, nästa år är det ditt SM, understryker Marie Brodin, ordförande Landskrona Atletklubb.

Från HAK Greppet, Helsingborg tävlade bland andra Ida Adamsson som är en stark tjej som lyfter både snyggt och bra i klass 63.
– Ida var redan klar för SM och idag lyfte hon sig till en första placering med 74 kg i ryck och 96 kg i stöt.

Oskar Sollevi från HAK Greppet kvalade dagen till ära till SM med fina och stabila lyft.
– Oskar tävlar i klass 69 och ryckte som bäst 92 kg och stötte 113 kg. Detta gav honom även en första placering på dagens tävling.

Malmö Lyftarklubb presterade riktigt bra där både Åsa Lempert och Daniel Theisner lyckades kvala till Veteran VM i Barcelona.
– Fantastiskt kul, anser Marie Brodin.

Det fanns även långväga besök på tävlingen, Erik Nilsson från Örebro som hade som mål att kvala till SM. Tyvärr räckte inte poängen till för att nå hela vägen fram till målet.

Cecilia Larsson och Theodor Nilsson från VAK, Växjö representerade klubben med goda resultat.
– Cecilia lyfte till sig tre guld i sin viktklass och Theodor tre silver. Det var första tävlingen för VAK sedan 1991, avslutar Marie Brodin,

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser