VM-låten live på karnevalen?

Linnea Henriksson gästsjöng i två låtar med Tingsek under en spelning på Teaterrestaurangen för sex år sedan. Nu återvänder hon som en fullfjädrad stjärna som hyllas för att ha en av Sveriges största röster.
Linnea Henriksson gästsjöng i två låtar med Tingsek under en spelning på Teaterrestaurangen för sex år sedan. Nu återvänder hon som en fullfjädrad stjärna som hyllas för att ha en av Sveriges största röster.
Uppdaterat 180517 kl. 15.30

En fortfarande smått okänd Linnea Henriksson gästspelade med Tingsek på Teaterrestaurangen i Landskrona i januari 2012. Därefter släppte hon sitt succéartade debutalbum ”Till mina älskade och älskare”, något som senare samma år också ledde till att hon utsågs till Årets Artist på  P3 Guldgalan. Nu återvänder superaktuella Linnea Henriksson till Landskrona och denna gång till huvudscenen på Karnevalen.

Igår släpptes VM-låten med Gyllene Tider och Linnea Henriksson – Bäst när det gäller. Frågan är nu om karnevalsbesökarna kommer att få höra den live?
– Den låter väldigt mycket Per Gessle om musiken och sätter sig efter några lyssningar. Jag tycker Linnea gör väldigt bra ifrån sig, säger Lena Bergkvist, ansvarig för Landskronakarnevalen.
– Det blir en överraskning om Gessle/Gyllene Tider kommer eller inte, säger hon smått kryptiskt.

Linnea Henriksson stod på scenen redan 1995, bara åtta år gammal, när hon deltog i TV4:s talangjakt ”Småstjärnorna”. Hon har sedan dess blivit väldigt hyllad, inte bara för sin musik, utan också för sin karriär som programledare i bland annat ”Musikhjälpen” och radioprogrammet ”Hallå P3”.

Vi ser verkligen fram emot Linneas spelning i sommar. Vi gillar henne på alla sätt. Först och främst är hon en fantastisk sångerska och låtskrivare. Dessutom är hon en inspirerande tjej som vågar stå upp för sig själv och jobbar hårt för att motarbeta orättvisor. Det behövs fler tjejer som Linnea i världen och vi är tacksamma för att hon vill komma till Landskrona, säger Lena Bergkvist.

Karnevalsarrangörerna har även gjort klart med gamla karnevalsbekantingar som Gunhild Carling, musiklegenden som själv kan hantera över 20 instrument och det lokala partybandet Kapell Magnell.

Till arkivet