Annons

Journalistik under attack

Erik de la Reguera och Lena Ten Hoopen i samtal med Peter Fällmar Andersson från HD på Landskrona stadsbibliotek.
Foto: Magnus Hallgren/Ola Kjelbye

Vem skildrar vår verklighet – och till vilket pris? Två av Sveriges mest kända journalister, Lena ten Hoopen och Erik de la Reguera, träffas på biblioteket i ett samtal om läget i media, där journalister allt oftare utsätts för hot, hat och fejk.

Annons
 

Lena Ten Hoopen (fd. Sundström) har genom sin omfattande och flerfaldigt prisbelönta produktion av böcker, artiklar och tv-produktioner spelat en central roll i den svenska samhällsdebatten. Under 2016 reste Lena Ten Hoopen jorden runt för att i SVT-serien Håll käften – eller dö testa hur mycket yttrandefrihet ett samhälle tål. Nyligen utsågs hon till hedersdoktor vid Stockholms universitet.

Erik de la Reguera är utrikesjournalist och författare till två reportageböcker, Gränsbrytarna och Kokain. För närvarande arbetar han som korrespondent i Frankrike och Storbritannien för Dagens Nyheter. Erik de la Reguera är också aktuell med förordet till Tårar för Mexiko där några av landets främsta journalister skildrar ett land där våldet härskar.

Kvällens moderator är Sydsvenskans och HD:s journalist Peter Fällmar Andersson. Programmet arrangeras av Landskrona bibliotek och Landskrona museum som härmed vill uppmärksamma vikten av yttrandefrihet.

Torsdagen den 17 maj kl. 18.00 samtalas det om läget i media på Landskrona stadsbibliotek.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser