Alexander Köll tillbaka i landslaget

När Alexander Köll i april var hemma i Landskrona hade han stora förhoppningar på en landslagsplats inför VM i Åre 2019. Nu står det klart att så blir fallet.
När Alexander Köll i april var hemma i Landskrona hade han stora förhoppningar på en landslagsplats inför VM i Åre 2019. Nu står det klart att så blir fallet.

– Nu kör vi, utbrister en glad och nöjd Alexander Köll sedan det ståt klart att han är tillbaka i landslaget.

Landslagstruppen och dess träningsgrupper är klar för kommande säsong. Det blir 23 damer respektive 27 herrar som kommer tävla för Ski Team Sweden Alpine 2018/2019, där Alexander Köll, Landskrona Ski-Club ingår i träningsgrupp ”Fart” tillsammans med Felix Monsén från Åre och Olle Sundin, Djurgårdens IF AF.

Som Alexander Köll tidigare berättat valde han under den gångna säsongen att köra sitt eget träningsupplägg för att kunna köra på de skidor han kände skulle vara bäst för honom.
 – Det var såklart en stor utmaning att köra sitt eget upplägg men jag har alltid varit van att ta stort ansvar för min egen träning. Som individuell idrottare måste man engagera sig mycket i upplägget och innehållet i träning. Det är viktigt att man förstår hur kroppen fungerar och vilken träning som bäst utvecklar mig. Dessutom har jag haft en tränare som jag personligen har arbetat med i många år som kunde stötta mig i de vardagliga träningarna och på tävlingarna har jag arbetat med landslagets tränare. Det har funkat bra, säger den svenska störtloppsettan.

Nu blev avslutningen på säsongen inte riktigt som Alexander Köll hade tänkt sig. En fraktur på hälen som åsamkades i norska Kvitfjell satte ett abrupt slut på säsongen.
Rehaben går i rätt riktning, säger han idag och gläds åt att förbundet ger honom förnyat förtroende.
– Och denna gången med utrustning som jag verkligen tror på. Det ska bli kanon, avslutar han.

Till arkivet