Annons

SEB flyttar från anrikt kontor

Den dåvarande stadsarkitekten i Malmö, Salomon Sörensen, ritade det praktfulla bostads- och affärshuset i hörnet Storgatan/Slottsgatan som uppfördes 1904 och som under många år huserat SEB. Nu har banken dock beslutat sig för att flytta ett kvarter bort.

Den 25 juni öppnar SEB i Landskrona sina nya lokaler en trappa upp på Kungsgatan 19.

Annons
 

Sedan en tid tillbaka har det stått klart att SEB lämnar sina praktfulla banklokaler vid Rådhustorget för en flytt ett kvarter bort.
– Det finns massor av bankhistoria i våra lokaler, säger Niklas Hjelmqvist, kontorschef för SEB i Landskrona och förklarar varför banken nu trots det väljer att lämna dessa.
– Lokalen är stor och i två våningar, samtidigt som vi idag bara är sju personer i personalen. Det blir kontraproduktivt, säger han och menar att den nuvarande lokalen inte heller är optimal sett ur kundsekretess.
– Vi har funderat på att bygga om  men nu istället valt att flytta till nya lokaler på Kungsgatan. Det är vemodigt men samtidigt tycker vi det är jätteviktigt att vara kvar i Landskrona. Lokalpatriotismen är stark här och företagare vill göra affärer på orten, poängterar han.

Nu återstår det att se om det blir tredje gången gillt för en banketablering på Kungsgatan som fått se två banker flytta från staden. Sparbanken Öresund som tidigare låg på samma adress som SEB får samt Nordea som under en period var inhysta i stadshusfilialen ut mot gatan, har som bekant lämnat staden.

Frågan är då vad som sker med den magnifika banklokalen på hörnet Storgatan/Slottsgatan.
Varför inte en formidabel saluhall, som Landskrona, så länge suktat efter?
Tina Nordström var nyligen ute i grannkanalen (HD) och efterlyste en mataffär i Skåne, lite som en saluhall. Här har du den Tina! Eller hinner Tommy först? 

Vad kommer att ske med den pampiga banklokalen i framtiden? En saluhall månde?

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser