Må bra-vecka med kaktävling

Det är åter dags för kaktävling inom omsorgen.
Det är åter dags för den populära och årligen återkommande kaktävling inom omsorgen.

Politiken må bråka om vården ska bedrivas i kommunal eller privat regi. Men en sak kan de enas kring. En av årets höjdpunkter står för dörren inom omsorgsförvaltningen – den årliga kaktävlingen.

Kommande vecka vankas det Må bra-vecka inom omsorgen med fokus på hälsa och välmående. Syftet med veckan är att bidra till aktivitet, glädje, social gemenskap och välmående.  På programmet finns musikunderhållning, allsång, föreläsningar med fokus på hälsa och välbefinnande, balansträning, våffelcafé, guidad promenad i lugnt tempo, sittzumba och den traditionella kaktävlingen.
– Vi vill visa upp det breda utbud av aktiviteter som finns inom området social gemenskap och fysisk aktivitet, säger Petra Leube äldrepedagog på Anhörigcentrum.

– Det finns även tillfälle att prova på ”Cykla är lycka”, en tur i natursköna Landskrona där du åker och vi trampar, berättar Petra Leube.

Under torsdagen blir det kvalitetsmässa på Folkets hus med 25-tal utställare. Här kommer även att finnas möjlighet för besökarna att ställa de lokala omsorgspolitikerna mot väggen.

Må bra-veckan avslutas som sig bör med kaktävling på Träffpunkt Fröjdenborg.

Till arkivet