Tyrolerfest och smyckevisning i Borstahusen

Myriam Joséphine Jabert visar upp sina egentillverkad smycke på Designmarknad LA under karnevalen.
Myriam Joséphine Jabert visar upp sina egentillverkad smycke i Borstahusens hamn på Kristi himmelfärdsdagen.
Myriam Joséphine Jabert visar upp sina egentillverkad smycke på Designmarknad LA under karnevalen.
Myriam Joséphine Jabert visar upp sina egentillverkad smycke i Borstahusens hamn på Kristi himmelsfärdsdagen.

Normalt förknippas inte tyrolerfester med solsken i maj månad. Och kopplingen mellan tyrolerfest och smyckevisning är inte heller solklar. Detta är dock något som smyckedesignern Myriam Jabert ändrar på imorgon, torsdag. På Kristi himmelsfärdsdagen arrangerar hon nämligen årets första smyckevisning i Borstahusens hamn och temat är just tyrolerfest.

– Anledningen till att det blev det temat är att jag och mitt band Onkel Emil und die kids har spelat på en hel del oktoberfester de senaste åren. Eftersom att jag gillar att kombinera de olika grenarna som jag jobbar med i mitt företag så tyckte det kunde bli ett kul tema. Förra året fick jag Landskrona Stads kulturstipendium just av den anledningen att jag kombinerar min konst med mode och musik som ligger mig varmt om hjärtat, säger Myriam Jabert.

På grund av att det var så många besökare förra året har smyckedesignern utökat med två visningar i år.
– Vi kör en visning klockan 14.00 och en klockan 15.00. Vi öppnar dock redan klockan 13.00 och bjuder på lite dricka och tilltugg. Och som traditionen bjuder så blir det livemusik med Emil Bogdanow och Tanja Frandsen, avslutar Myriam Jabert.

Till arkivet