Annons

BoIS handlingsplan beviljad

BoIS ordförande Urban Jansson gläds åt att den handlingsplan man lämnat till fotbollförbundet är beviljad.

På tisdagen fick Landskrona BoIS beskedet från Elitlicensnämnden att den handlingsplan klubben lämnat till fotbollförbundet är beviljad. Elitlicensen innebär i grunden att svenska elitfotbollsklubbar måste ha ett positivt eget kapital. Landskrona BoIS gick in i 2018 med ett negativt eget kapital på 2,5 miljoner kronor. Därför har föreningen varit tvungna att lämna in en handlingsplan till Elitlicensnämnden.

Annons
 

När den nu beviljats innebär det att föreningen ska ha återställt sitt eget negativa kapital till den 31 december 2018. Skulle Landskrona BoIS misslyckas med det så kommer klubben att få lämna in ett periodiserat bokslut den 31 augusti 2019 som ska visa på positivt eget kapital. Någon ytterligare handlingsplan för 2019 är alltså inte ett alternativ.
– Det är klart att vi får en viss arbetsro nu. Hade planen inte blivit godkänd så hade vi varit tvungna att visa ett positivt eget kapital i ett periodiserat bokslut den 31 augusti 2018. Det hade naturligtvis varit en oerhört tuff resa. Utmaningen att lyckas till den 31 december är tuff nog, summerar klubbens ordförande Urban Jansson beskedet.

Nu pågår och väntar en rad åtgärder för att få kontroll på Landskrona BoIS ekonomi. Det handlar både om att försöka skapa nya intäkter och att ha kostnadskontroll.
– Vi är igång med handlingsplanen där det är både visioner på lång sikt och snabba insatser som kombineras. Exempelvis körde vi igång tjejfotboll tillsammans med IK Wormo den 3 maj och är nu en förening för alla ungdomar i kommunen. Flickfotboll är pusselbit i en långsiktig satsning på att hitta tillbaka till en riktigt stark barn- och ungdomsorganisation. Vi har ett par projekt i uppstartsfas när det gäller samhällsengagemanget som vi hoppas gör oss attraktivare för nya och befintliga samarbetspartners redan 2018, fortsätter Urban Jansson.

– Sen har vi också Skolans Dag den 3 juni mot GAIS där vi bjuder in skolungdomar gratis och där kommer vi att göra ett försök att få alla Landskronas företagare att sluta upp bakom föreningen och bidra med några kronor per åskådare. En stor ringdag planeras. Boka av den 24 maj efter lunch för inkommande samtal, uppmanar klubbchef Max Lundmark.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser