Annons

Premiär för fantasyteater om krig och flykt

Fart och fläkt utlovas när Öresundsteatern ger Den Långa Resan tillsammans med Kulturskolan och Brukarensemblen. Cirkusdirektören spelas av Christian Eldstig.

På fredag är det premiär för Öresundsteaterns föreställning Den långa resan. Det är den andra delen av ett tvåårigt integrationsprojekt som genomförs med stöd av Allmänna Arvsfonden och Landskrona stad. Skådespelarna är från Kulturskolan och Brukarensemblen. Med i pjäsen, som ges i militärens gamla excercishall på kasernplan, är även Anders Kungsman från Öresundsteatern.

Annons
 

Den första delen av integrationsprojektet var Föreställningen “De ensamma” som hade sin urpremiär på Landskrona teater den 26 februari. Den långa Resan har dock inget gemensamt med den första föreställningen förutom att den handlar om krig och flykt.
– De Ensamma var av mer dokumentär karaktär där ensamkommande berättade om sina upplevelser. Det här är något helt annat. Det är en fantasyberättelse, säger Per Ullberg, regissör.

Den fartfyllda föreställningen har allt från gudar till clowner och den riktar sig till hela familjen.
– Visst är det en familjeföreställning men barnen bör vara 7-8 år och uppåt, säger Anders Kungsman som även står för manuset till pjäsen.

En annan sak som skiljer de båda föreställningarna åt är publiken.
– De Ensamma visade vi för högstadie- och gymnasieelever. Men Den långa resan visar vi för allmänheten. Jag hoppas att få se fullsatt salong. Det är en mycket spännande, rolig och tänkvärd föreställning. Den berör, säger Per Ullberg.
– Det som varit den stora utmaningen är att få alla till sina repetitioner. Det rör sig ju om amatörer som har skola med mera. En annan utmaning har varit att få ihop pjäsen. Den är nästan filmisk och består av många mindre stycken. Men det känns som att allt sitter. Vi har en fantastisk ensemble, avslutar regissören.

Tretton föreställningar ges. Biljetter köper du via Kulturcentralen.

Guden Innan spelas av Mikael Nilsson och gudinnan spelas av Nathalie Drakemyr.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser