Annons

Succé för lyftare från Landskrona på USM

Zejna Turkovic slutade femma vid USM i tyngdlyftning,
Foto: Helena Johannesson.

Landskrona AK tävlade med en rekordstor trupp vid helgens USM i Bergsjö.

Annons
 

Gabriel Johannesson vann klass 94 kg med utmärkta resultat.
– Det kändes bra,  sa Gabriel Johannesson efter att guldet var bärgat.
Målet med SM-tävlingen var att ha kul, vilket han alltså lyckades med.
Sammanlagt noterades han för sex godkända lyft där han avslutade med personliga rekord med  85 i ryck och 105 kg i stöt. 
– Det kändes bra att stå på prispallen och höra Du gamla du fria, menade Gabriel Johannesson  och passade samtidigt på att skicka en tacksamhetens tanke till sin coach Sara A.

Melker Håkansson slutade på en fin andraplats i klass 94 kg. Han klarade 42 kg i ryck och 48 kg i stöt. Personligt rekord med 7 kg i ryck och 3 kg i stöt.

Rasmus Lindqvist tog tredjeplatsen i klass 94 kg. Även är blev det personliga rekord i både ryck och stöt. Han tog 36 kg i ryck och 46 kg i stöt.

I klass 77 kg tävlade Alvin Broman som förra året vann 69 kg:s klassen med (67 kg i ryck och 90 kg i stöt.)
– Alvin har under året som gått tränat hårt på att försöka ta en plats i Svenska ungdomslandslaget och den hårda träningen har gett resultat. Han klarade 83 kg i ryck och hade 90 kg på raka armar men fick tyvärr inte godkänt. I stöt fick Alvin med sig 105 kg, nytt personligt rekord. Han vände dessutom 112kg men klarade tyvärr inte överstöten. Hans resultat räckte denna gång till tre silvermedaljer, berättar Patrik Helgesson, tränare i klubben.

Samuel Almqvist tävlade också i klass 77 kg. Han inledde med 26 kg i ryck, därefter testade han på 30 kg som kom helt fel.
– Vikten slog i knäet  och Samuel fick avbryta tävlandet för denna gång.

– Det gick kanonbra för Zejna Turkovic. Hon klarade nya rekord med 37 kg i ryck och 43 kg i stöt. Resultatet räckte till en femteplats i klass 53 kg, berömmer Patrik Helgesson.

Det gick även bra för Hanna Brodin som tävlade i klass 53 kg.
– Med bra coachning och hejarklack lyckades Hanna ta 41 kg i ryck och 50 kg i stöt, vilket räckte till tre bronsmedaljer.

Nils Andersson trivdes också på USM.
– Det var kul att hänga med kompisar en hel helg och få chansen att tävla, ansåg han som tog 34 kg i ryck och  38 kg i stöt, vilket räckte till en sjätteplats totalt.

Madeleine Örtegren tävlade i klass 58 kg. Hon tog 35 kg i ryck och 38 kg i stöt. Det räckte till en fin femteplats.

Alvin Broman. Foto: Helena Johannesson.

Landskrona Atletklubb upptar hela prispallen i klass 94 kg. Gabriel Johannesson guld, Melker Håkansson silver och Rasmus Lindqvist brons.
Foto: Helena Johannesson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser