Annons

Landskronatös gör musikal i Dalarna

Landskronatösen Kim Bergkvist får en framträdande roll i Dalateaterns uppsättning av Sondheimmusikalen Sweeney Todd.

Kim Bergkvist, 28 år från Landskrona har fått en av huvudrollerna i musikalen Sweeney Todd, som dramatiserats av den amerikanske kompositören Stephen Sondheim. Sweeney Todd sätts upp på Dalateatern, våren 2019, och Kim Bergkvist kommer att spela rollen som Johanna.

Annons
 

Kim Bergkvist, uppväxt i Landskrona, med en gedigen musikalutbildning på anrika Royal Academy Of Music i London, spelar just nu en av rollerna i den kritikerrosade teaterföreställningen Idioterna på Helsingborgs stadsteater. Till våren 2019 har hon nu alltså tilldelats en av rollerna i musikalen Sweeney Todd.
– Det känns fantastiskt kul att få spela Johanna, berättar Kim Bergkvist, med ett stort leende.
– Sweeney Todd är en av mina absoluta favoritmusikaler, och dessutom verkar Dalateatern vara en riktigt trevlig arbetsplats.

Kim Bergkvist avslutar just nu sin master i musikdramatik på Musikhögskolan i Göteborg, men redan till sommaren kan vi se henne i Bruksspelet i Klippan som sätter upp ”På farfars tid”. Det är manusförfattarna Annika Kofoed och Bim Wikström samt musikern P-O Nilsson som ligger bakom årets Bruksspel

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser