Stor samling porslin på auktion

Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk visar upp ett av många porslinsobjekt som ropas ut på tisdag.
Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk visar upp ett av många porslinsobjekt som ropas ut på tisdag.

På tisdag går massor av fint porslin under klubban. Men det låter mer dramatiskt än det är. Det är Skånes Auktionsverk som ropar ut Kungligt Danskt porslin av hög klass.

– Det rör sig om en stor samling av Flora Danica. , Det är porslin i toppklass i form av terriner, ytterfoder, cremekoppar och skålar. Vi har även ett flertal vackra figuriner märkta Juliane Marie från Royal Copenhagen, säger Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk.
– Det finns ett stort internationellt intresse för detta.

Joakim Karlsson tror även att en hel del svenskt textil kan hamna utomlands.
– Textilkonstnärer som Märta Måås-Fjetterström, Barbro Nilsson och Anna-Greta Sjöqvist är heta utomlands. Vi får ofta förfrågningar, fortsätter Joakim Karlsson.

På det lokala planet noteras att inte mindre än tre oljemålningar av Gustav Rudberg kommer att auktioneras ut. Ett annat lokalt rop är nummer 445.
– Det är Åke Jönssons verk ”Historien om en stad” i tre delar. Den som vill veta allt om Landskrona bör slå till, säger Joakim Karlsson och bjuder in till visning.
– Välkommen på måndag klockan 13 till 19. Då kan ni kolla in allt som vi ropar ut. Onlineauktionen startar på tisdag klockan 18.00.

Till arkivet