Annons

Prisdjungel på bussen

För att riktigt röra till prissättningen vill Skånetrafiken att vi nu också ska “Dygna” enligt reklamen på stadsbussarna långsidor.

Uppdaterad kl. 16.08

Det gäller att vara om och kring sig när man reser med stadsbussarna i Landskrona. Ja, Skånetrafiken överhuvudtaget. Det fick en uppmärksam läsare klart för sig i helgen då han upptäckte att det fanns minst sex olika biljettpriser för resa från Kungen till Rådhustorget för honom och sambon.  32,50:- finns att spara för ”paret” som åker på det billigaste alternativet.

Annons
 

– Ordinarie pris för en vuxen om man pröjsar med sitt betalkort på bussen är 35 spänn. Nu var vi två och kände till det här med duo. Billigaste biljetten kostar då 37,50 för oss båda. Då får  man ”Tillsammansrabatt” med 25 procent. ”Två vuxna” går annars loss på 55 kronor. Däremellan hittade jag också biljetter för 40,50 för en  JoJo Reskassa  Duo/Familj, 45.00 kronor vill de ha för en förköp Duo/Familj och två vuxna i appen kostar 50.00 kronor, redogör den något irriterade resenären för.

Frågan om varför det är på det här viset passar Landskrona Direkt vidare till Skånetrafiken.
– Skälet till att det finns så många alternativ på priserna är att vi lanserade vårt nya biljettsystem med en nya prismodell i mars 2017. Det nya systemet kommer att finnas parallellt med vårt Jojo-system fram till december 2019. Vi har valt att ha systemen igång parallellt för att alla ska kunna gå över till det nya systemet i sin egen takt. Eftersom vårt nya biljettsystem bygger på en nya prismodell innebär det att priserna kan skilja sig åt mellan de olika systemen. Efter december 2019 är det endast priserna i det nya systemet som kommer att finnas kvar, meddelar Anna Fjellner, pressansvarig vid Skånetrafiken.

Framtidsfrågan, den hypotetiska, är vad som sker om man inte då har en smartphone alternativt att den laddat ur, den dagen Jojo-kortet helt fasats ut.
– När det gamla jojo-systemet upphör, kommer alternativa biljettbärare i form av plastkort som komplement till smartphones att finnas, utlovar Anna Fjellner avslutningsvis.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser