Fredrik säljer Dannys efter 13 år

Fredrik Andersson säljer Dannys Corner för att istället helhjärtat kunna satsa på Cateringbolaget.com.

Dannys Corner på hörnet av Järnvägsgatan och Gröna Gång är en av stadens mest populära restauranger. I decennier har det serverats allt från luncher till à la carte på kvällarna. De senaste 13 åren är det Fredrik Andersson som drivit matstället sedan 2005. Men från och med den 21 maj tar en ny ägare över den klassiska restaurangen. De många stamgästerna kan dock känna sig trygga. Blir det några förändringar så är de mycket små.

Parallellt med restaurangen har Fredrik Andersson en cateringrestaurang på Varvsudden. Dessutom driver han personalmatsalen på Assa Abloy.
– Tiden räcker helt enkelt inte till. Därför har jag tagit beslutet att sälja, säger Fredrik Andersson till Landskrona Direkt.

Det är inget beslut som han tar i ett hast.
– Det började för två år sedan. Då letade jag efter någon som ville bli delägare. Men det är så mycket som ska stämma då. Så när jag beslöt mig för att sälja så började det hända saker. Allt landade i att jag nu säljer restaurangen. Men jag kommer att behålla min cateringverksamhet, betonar Fredrik Andersson.
– Jag har döpt om den till Cateringbolaget.com. Jag kommer även att driva personalmatsalen på Assa Abloy.

Den blivande  ägaren av Dannys Corner heter Celil Demiciuglu och han ser fram emot att ta över verksamheten.
– Det ska bli mycket spännande. Men några omvälvande överraskningar blir det inte, säger han.
– Jag behåller all personal och några större förändringar på menyn blir det inte. Jag vill inte ändra ett vinnande koncept.

Enligt egen utsago så har Celil Demiciuglu drivit restaurang i cirka 20 år och just nu är han etablerad i Alvesta.
– Jag kommer att fortsätta här. Men en delägare kommer att driva Dannys i Landskrona och vid behov kommer jag också dit.

Att valet föll på Celil Demiciuglu  är just för att han vill fortsätta på den inslagna vägen.
– Det känns tryggt för mig att veta att personalen har jobben kvar. Samt att våra stamgäster ska kunna fortsätta att komma och veta vad de får, säger Fredrik Andersson.
– Men det gäller även de som kommer hit då och då eller beställer med sig hem.
– Ett exempel är planksteken på lördagarna. Den har verkligen blivit en klassiker. Precis som vår Nobils med pommes och bearnaise. Dom ändrar man inte på, säger krögaren och skrattar.

Att det ska gå fortsatt bra för verksamheten är Fredrik Andersson övertygad om.
– Dannys Corner omsätter cirka sex miljoner kronor om året och det är mycket bra. Anledningen till att jag säljer är tidsbrist och inte vikande siffror, säger han och även den nye ägaren ser ljust på framtiden.
– Jag kollade efter verksamheter när jag fick syn på Dannys. Jag trodde knappt på det siffror jag fick presenterat för mig först men när jag väl kom ner och fick se allt så tvekade jag inte. Det var bara att slå till, säger Celil Demiciuglu.

Nu väntar bara Fredrik Andersson och Celil Demiciuglu på att den senares alkoholtillstånd ska bli klart innan det är dags för ägarbyte.
– Nästa möte är den 21 maj och allt tyder på att allt blir klart då, avslutar Fredrik Andersson.

Till arkivet