Förnybar energi och ny teknik räddar världen…. eller?

Therese Uddenfeldt kommer till Landskrona för att berätta om sin syn på miljön och det miljöarbete som pågår. Copyright/fotograf: Emil Malmborg
Therese Uddenfeldt kommer till Landskrona för att berätta om sin syn på miljön och det miljöarbete som pågår.
Copyright/fotograf: Emil Malmborg

Kan vi rädda vårt klimat med innovationer och förnybar energi eller blir vi lurade av naiva teknikoptimister och av en feg miljörörelse som pekar på laddstolpar, istället för att tala om vårt tunga oljeberoende?
Är batteribilar lösningen eller gör de gör bara saken värre om de tillåter oss att fortsätta vår destruktiva livsstil. Vad händer när vi når ”peak oil” om ca 10 år?
Om vi trots allt helt skulle lyckas att ställa om till förnybar energi, kommer vår livsstil då ändå att leda till fortsatt utfiskning, avskogning och artdöd?

Det är frågor som författaren Therese Uddenfeldt, som givit ut boken Gratislunchen, ska försöka svara på när hon kommer till Församlingshemmet tisdagen den 15 maj för att berätta om sina idéer och tankar om miljökrisen.

Det är den numera pensionerade miljöinspektören Håkan Ärnflykt som varit på ett tidigare föredrag av författaren och som nu bjudit henne till Landskrona.
– Hon är helt klockren i sin analys av miljökrisen. Hon har en klarsynthet som nästan helt saknas i miljödebatten idag, säger han och lovar att åhörarna kommer att få mycket att tänka på.

Håkan Ärnflykt informerar också att det kommer att kosta en peng att gå på föredraget.
– Det kostar 150 kronor. Och anmälan sker genom att man mejlar mig på adressen hakanarnflykt@gmail.com senat den 7 maj, säger han som, sedan han blev pensionär, på intet vis slutat engagera sig för miljön.
– Nej, hjärnan måste ha sitt. Därför har jag hållit i några kurser och gått på föredrag. Och det var på ett sådant som jag träffade Therese Uddenfeldt.

Föreläsningen äger alltså rum på Landskrona Församlingshem tisdagen den 15 maj klockan 17.00.

Till arkivet