Annons

Fira Valborg med Madeleine

Årets Valborgstalare är Madeleine Liljestam, som är grundare och karismatisk sångerska i bandet Eleine. Eleine är ett symfoniskt metalband som har uppmärksammats med bland annat spelningar i Europa och Japan. Foto: GRANN Photography.

Landskrona stads kulturstipendiat Madeleine Liljestam är årets valborgstalare i samband med det traditionella firandet på stranden norr om Strandpaviljongen.
– Valborg för mig har, som säkert för så många andra, varit ett stort vårtecken och en mysig högtidskväll med de som står mig närmast. Ett firande för att vintern är över och att vi har en förhoppningsvis fin och varm årstid framför oss, säger Madeleine Liljestam.

Annons
 

Det mesta kommer att vara sig likt när det är dags att firar Valborg  I Landskrona. Sång, valborgsbål, tal och kampen mellan Vintergreven och Sommargreven till häst.
– Valborg har fått en större betydelse för mig från förra året, och det är bland annat det jag kommer prata om i mitt valborgstal, avslöjar Madeleine Liljestam lite kryptiskt.

Madeleine Liljestam fick ifjol motta stadens kulturstipendiat och är mest känd som karismatisk sångerska i det symfoniskt metalbandet Eleine men även i RM Duo samt företagare i musikbranschen.
– 2018 ser otroligt bra ut för båda mina band, Eleine och RM Duo. Vi har fantastiska spelningar att se fram emot, men tyvärr ingenting inplanerat i Landskrona i dagsläget med Eleine, säger hon.

Valborgskvällen i Landskrona startar klockan 19.30 på Rådhustorget där kvällens konferencier Thomas Jönsson leder firandet. Trumkåren Eslöv och Öresundsvarvets Manskör värmer publiken med slagverk och traditionella vårsånger. Därefter fortsätter programmet på stranden där Öresundsvarvets manskör sjunger innan det är dags för talet till våren.

Hästarna från Landskrona Ridklubb släpps in och kampen mellan Sommargreven och Vintergreven tar vid. Efter kampen, där förhoppningsvis Sommargreven kan utropa sig till vinnare, tänds valborgselden av Landskrona Scoutkår och kvällen avslutas med körsång av manskören.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser