#WOWLandskrona – gymnasieskola öppnade portarna

Räddningstjänsten var en av flera aktörer som fanns på #WOWLandskrona på Öresundsgymnasiet ifjol. Det finns på plats även i år.
Räddningstjänsten var en av flera aktörer som fanns att träffa på #WOWLandskrona på Öresundsgymnasiet.

Evenemanget #WOWLandskrona! på Öresundsgymnasiet som gick av stapel under torsdagen får beskrivas som en succé, och något som lär bli återkommande.

Drygt 400 elever från årskurs 9 lotsades igår genom Öresundsgymnasiet av 20 duktiga gymnasieelever som utsetts till ambassadörer för evenemanget.
–  WOWLandskrona är ett nytt koncept för att inspirera och informera stadens ungdomar till att satsa på sig själv, sin utbildning och ett intressant yrkesliv, förklarade Öresundsgymnasiets studie- och yrkesvägledare Lillemor Gisselbrecht.

Ett 30-tal företag och utbildningsanordnare, bland annat Dow Chemicals, Alfdex, Polisen och Lunds universitet var på plats och informerade om yrke, arbetsliv och utbildning. Skolans tre våningar utgjorde alla spelplan i evenemanget och överallt fanns det nyfikna ungdomar.
– Jag har egentligen valt en annan gymnasieskola, men efter detta besöket kommer jag att göra omval hit. Teknikprogrammet här verkar mycket intressantare, hördes en elev i åk 9 säga.

Eva Nilsson och studentambassadör Fandis Hermannsdottir från Lunds universitet var mycket positiva till att det var många gymnasieelever i alla årskurser som ville diskutera universitetsstudier med dem.
– Vi kommer helt klart att utveckla vårt samarbete med Öresundsgymnasiet.

WOWLandskrona organiserades av Öresundsgymnasiets studie- och yrkesvägledare Lillemor Gisselbrecht och Amy Ostaszewska vilka gladdes åt att se så många företag, politiker och inte minst ungdomar på plats i entusiastiska samtal.  

I mottagningsdisken stod bland andra Öresundsgymnasiets studie- och yrkesvägledare, skolsköterska, utbildningsvärd, samt biträdande rektor och hälsade alla besökare välkomna.
Till arkivet