Annons

Kronans unga U16-lag på mästerskapsäventyr

I helgen var Kronan VBK i Falköping och spelade U16 Mästerskapen. På bilden syns uppifrån vänster: Karla Filipovic, Moa Ekberg, Livia Sjunnesson, Emilia Saxne, Ida Ekberg, Embla Olsson, Sanna Boskovic och Tindra Olsson. Laget coachades av Marie Saxne och Ebba Norstedt.

I helgen avgjordes U16-Mästerskapen i volleyboll i Falköping och Kronan var på plats med ett mycket ungt lag.
– Då vi har ett glapp i årskullarna och endast har tre tjejer i rätt åldersklass (födda 2003) så består vårt lag i övrigt av de yngre tjejer vi har som är redo för 6-mannaspel, födda 2004-200, berättar klubbens ungdomsansvarige  Marie Saxne.

Annons
 

U16 är SM ett öppet mästerskap och tränarna anmäler laget i den klassen (nivå) man tycker är lämplig. Kronan deltog i Blå klass (tredje nivån. 
– Målet var egentligen bara att ha kul och göra vårt bästa. Förväntningarna överträffades med råge och laget knep en fin fjärdeplats av totalt 13 lag i klassen, och med lite flyt hade det till och med kunnat bli final då vi hade setbollar i semifinalen, säger Marie Saxne.
Resultatet bådar gott för framtiden med tanke på att de flesta i laget har flera år kvar i U16. Klubben har dessutom gott om duktiga tjejer att fylla på med underifrån.

– Nu laddar vi för  årets höjdpunkt för våra yngre spelare.  Sveriges största ungdomsturnering Mikasa Challenge, som spelas första helgen i maj i Örebro. Denna tävling är för ungdomar födda 2004 senare och vi kommer att ställa upp med fem lag i olika klasser, med spelare födda 2004-2010, avslutar Marie Saxne.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser