Annons

Första rundvandringen på nya hotellet

Göran Andersson visar var spa-avdelningen kommer att vara på översta våningen på det nya hotellet. Närmst kyrkan på samman våning är de sex sviterna placerade.

Om cirka fyra månader har byggnationen av nya Hotel Öresund på Stadskajen kommit så långt att rummen och de övriga lokalerna kan börja inredas. Som första media bjöds Landskrona Direkt på en rundtur i vad som ska bli ett mycket modernt hotell.

Annons
 

Ett datum som Göran Andersson, VD på Hotel Öresund har ringat in i rött i sin kalender är den 15 augusti.
– Det stämmer. Då kommer vi att få tillgång till ett plan. Därefter följer övriga plan successivt, säger hotellchefen.
Med anledning av det stora antalet bollar som måste hållas i luften samtidigt så har Mats Wilhelmsson, som tidigare arrenderat Landskrona slott anställts.
– Tanken är att jag ska hålla ihop all logistik så kan Göran ägna sig åt att driva hotellet samt de övriga hotellen som igår i Thanda Group, säger Mats Wilhelmsson.

Det är tillsammans med honom och Göran Andersson som Landskrona Direkt visas runt av en ansvarig på PEAB vilka är med och bygger hotellet. Och efter att ha gått in via det underjordiska garaget så stannar vi till i det som ska bli entré med tillhörande lounge.
– Här kommer att finnas en reception och bar samt nedsämkt lounge med plats för 60 gäster, säger Göran Andersson och
visar oss in till det utrymme som ska inhysa en à la carte-restaurang.
– Här kommer vi att kunna ta emot 146 gäster och i resterande del av första plan kommer hotellets
matsal med plats för 240 sittande gäster att ligga. Dessutom omgärdas allt av en uteservering som
tar 200 gäster.
Allt material, alla färger, paneler, mattor, möbler med mera är mycket noggrant framtaget.
– Det är jag som tagit fram allt tillsammans med två inredningsarkitekter. Vi har inte sparat på något. Samtidigt som det måste vara modernt även i framtiden så ska det vara hållbart. Beträffande rummen så har vi designat alla möblerna själv.

Hela andra våningen på hotellet kommer att bestå av konferenslokaler.
– Här finns hur många möjligheter som helst eftersom lokalerna går att skärma av med skjutväggar. Här kommer också att finnas all möjlig teknisk utrustning som man kan behöva, säger Göran Andersson och tar oss upp till våningsplan 3.
– På denna och nästa våning ligger våra hotellrum. Sammanlagt rör det sig om 124 rum varav sex är sviter som finns på det översta planet. De rum som ligger utåt har balkonger. 34 av rummen är så kallade connectingrooms, det vill säga att det finns en dörr mellan rummen om man är ett större sällskap eller en familj.

På femte våning ligger de sex sviterna samt ett spa som har sex behandlingsrum samt två pooler.
– Den ena poolen kommer att sticka ut över husfasaden och ha ett glasgolv. Det kommer att bli hur häftigt som helst, säger Göran Andersson och visar upp poolen som tillsammans med golvet inne i spaavdelningen håller på att gjutas när Landskrona Direkt visas runt.

Hotellet ska invigas den 8 oktober. Men vad som kommer att ske med de byggnader som idag inhyser Hotel Öresund är oklart.
– Det har varit många turer fram och tillbaka men vi hoppas att kunna presentera en lösning inom kort, säger Göran Andersson.

I förra veckan beslutade stadsbyggnadsnämnden att anta en detaljplan för hela fastigheten så att fler verksamheter kan etablera sig. Detta öppnar upp för bostäder, kontor och vårdinrättning.

Inne på nuvarande Hotel Öresund finns en stor bild av vad som väntar på Stadskajen.

I ett av konferensrummen finns också tavlor som visar på den kommande färgsättning och materialval i det nya hotellet. En ny grafisk profil arbetas också fram vilket kommer att följa stilen i den nya fastigheten.

Mats Wilhelmsson och Göran Andersson tar oss genom garaget som kommer att hysa 96parkeringsplatser för hotellgäster och lika många till den intilliggande bostadsrättsföreningen.

Köket kommer att vara öppet ut mot restaurangen.

Det händer att Göran Andersson vaknar mitt i natten och funderar kring någon detalj i bygget.

Badrummen kommer förseglade och färdigmonterade. Här ett som dock är öppet.

Golvet i spaet gjuts.

– Hur var det nu de skulle kopplas samman?

Längst med utsikt mot vattentorn och Öresund gjuts poolen som kommer att få en glasbotten och hänga ut över fasaden.

Från sviterna kan man se taket på det gamla hotellet men även så att de sköter sina jobb på stadshusets sjätte våning.

En kommentar till "Första rundvandringen på nya hotellet"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Snart premiär för Hotel Öresund Conference & Spa

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser