Vad händer här?

Sofia Björne packar in den sista sålda tavlan på Galleri Björne.
Sofia Björne packar in den sista sålda tavlan på Galleri Björne.

I samband med den nyligen avslutade konstrundan gick en av Landskronas stora kulturinstitutioner i graven. Björnes Galleri, som för många Landskronabor de senaste åren varit den absoluta höjdpunkten under de årliga kulturnätterna har slagit igen för gott.

Sofia Björne som ärvde galleriet samt en stor mängd konst efter sin far Kennet har beslutat sig för att sälja hela fastigheten.
– Det har varit fem fantastiska år som jag drivet galleriet men nu har jag lämnat hela huset till försäljning hos en av stadens mäklare, säger hon samtidigt som hon packar in den sista sålda tavlan på galleriet.

Läs mer: Sista chansen att besöka kultgalleriet

Till arkivet