Annons

Hemmapremiär för The Statement

The Statement gör hemmapremiär på Landskronit 2018. Foto: Jens Jentin Lindberg

Under den gångna helgen invigdes “Landskronit 2018”. 16 fotografer med kopplingar till staden visar bilder på temat kärlek i Landskrona konsthall. Nära nog 600 personer tog sig till utställningen redan under lördagen. Och intresset lär bestå. Kommande lördag gästas “Landskronit” dessutom av skabandet The Statement. 

Annons
 

Frågan som direkt uppenbarar sig är naturligtvis hur det kommer sig att bandet ska lira på en fotoutställning,
– Under en fotosession med bandet och Jens Jentin Lindberg (drivande kraft bakom utställningen. reds anm.) blev han väldigt exalterad och kom på idéen. Han sa ungefär ”Skulle inte ni kunna spela några låtar under Landskronit 2018, bara en kortis, typ sista lördagen?”. Vi tvekade inte utan hakade på. Dessutom blir det första live-framträdandet på hemmaplan. De flesta i bandet är ju landskroniter, så det blir ett bra tillfälle att visa upp vår musik och våra ”huen”, säger Mikael Salonen, sångare och gitarrist i bandet.

Mikael Salonen var med och startade det framgångsrika skabandet Skalatones som sedan följdes av Mobster. De som bevittnat dessa bands konserter vet att det var glatt och livat på scen och dansgolv. Vad blir det för typ av uppträdande i konsthallen?

– Det blir ett ganska kort framträdande på ca 6-7 låtar och ganska avslappnat. Jag tror det passar mer i miljön och publiken. Vem vet, vi kanske lockar dit några att kolla på utställningen också, säger han och ler stort.
– Låtarna är övervägande eget, så det ska bli kul att se vad folk tycker om vår egen speciella version av ska. Det kan bli ganska intressant att spela i en helt annan miljö än vad man är van vid, typ konsertlokaler, klubbar och festivaler. Konsthallen är ju en stillsam miljö och publiken en annan, så, ja det kan bli spännande, avslutar Mikael Salonen.

The Statement spelar i Landskrona Konsthall lördagen den 21 april  klockan 20:00-20:30.

Runt 600 personer besökte “Landskronit” under lördagens vernissage. I veckan har utställningen öppet tisdag-söndag och följer hallens ordinarie öppettider, dock med förlängt öppethållande under helgen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser