Annons

Bäckvikens strand blir badplats

En ny badstrand öppnar på Ven i sommar. Här i Bäckviken kommer en badplats med olika servicefunktioner att anläggas.

I sommar blir Bäckvikens strand den tredje officiella badstranden på Ven. Stranden kommer att vara anpassad för personer med funktionsnedsättning och ha tillgång till offentliga toaletter.
Ven är en viktig del av Landskrona kommun med sitt strategiska läge, vackra natur och långa historia. Ön är dessutom ett självklart besöksmål för många svenska och utländska gäster. Från och med sommaren 2018 blir Bäckvikens strand den tredje officiella badstranden på ön. Tidigare har turister och Venbor kunnat bada på Kyrkbackens strand och Norreborgs strand.

Annons
 

– Vi vill att fler ska kunna njuta av badliv och hoppas att den nya stranden vid Bäckviken blir en succé. Att bada i havet ska vara möjligt för alla, och vi har därför anpassat stranden för personer med funktionsnedsättning, säger Almir Hodzic, anläggningschef på fritids- och kulturförvaltningen i Landskrona stad.

Samtliga tre stränder på Ven sköts av Landskrona stad i samarbete med lokala föreningar och intresseorganisationer.

Bäckvikens strand kommer att vara redo för bad från och med midsommar 2018.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser