Annons

Det våras för Landskrona

De vuxna ska nog inte syssla med ansiktsmålning. Men barnen ska och det är en av aktiviteterna när Våren kommer till Landskrona på lördagen.

På lördagen arrangeras Vår i Landskrona med aktiviteter och erbjudande i stadens butiker och restauranger. De lördagsflanörer som är nyfikna på kommunens stadsbyggnadsprojekt kommer kunna möta flera av de stora aktörerna på en utställning på Järnvägsgatan 19. Bland de många projekt som visas finns Kronan 5, Stadskajen och nya förskolor i Glumslöv och Häljarp.

Annons
 

– Att göra en tillfällig utställning i en butikslokal är ett trevligt sätt att visa upp flera av alla spännande projekt som pågår i Landskrona. Genom att lägga utställningen på en lördag finns dessutom möjligheten för många att titta in när de är ute och vårshoppar i Landskrona, säger Anna Classon, tillväxt- och näringslivschef Landskrona stad.

Staden kläs i en extra fin vårskrud med flera blomstrande pop-up parker som sätter färg på och binder ihop Borgmästargatan med gamla järnvägsstationen.
– Tanken är att skapa ett antal små rum där man ska kunna stanna till och njuta lite extra, gammal som ung. Mer än så vill jag inte avslöja, det ska ju vara lite överraskning också, säger Tora Broberg, stadsmiljöchef, Landskrona stad.

Pop-up parkerna kommer stå kvar några veckor efter Vår i Landskrona så att ännu fler kan få tillfälle att njuta av dem.
– Genom Landskronasamverkan hittar vi nya kontaktytor och denna gång har vi fått till ett fint samarbete med Svenska Hus, exempelvis har vi tagit fram pop-up parken vid polishuset tillsammans, säger Tora Broberg.

Detta händer:

 • Butikerna har öppet mellan kl. 10-16
 • Utställning av stadsbyggnadsprojekt
 • Pop-up parker från Järnvägsgatan ner till Järnvägstorget
 • Invigning av utställningen Landskronit
 • Information om Matnod, en digital saluhall, vid Järnvägstorget kl. 12-15
 • Ansiktsmålning för barn
 • Gratis parkering i stadskärnan

Utställare på Järnvägsgatan 19:

 • HSB
 • Serneke
 • Emrahus
 • Hotell Öresund
 • Landskrona Stadsutveckling
 • Landskrona stad
 • Landskrona BoIS
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser